„Tik kraujas, prakaitas ir ašaros.“ Zalužnas pasielgė kaip Čerčilis. Kas vyksta  (1)

„Šiek tiek pavėluotas, bet ne mažiau skausmingas atsakas visuomenei.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-09 „Tik kraujas, prakaitas ir ašaros.“ Zalužnas pasielgė kaip Čerčilis. Kas vyksta  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas generolas Valerijus Zalužnas žurnale „The Economist“ paskelbė rezonansinį straipsnį. AFU tarnautojas ir tinklaraštininkas Jurijus Kasjanovas mano, kad šis straipsnis buvo „šiek tiek pavėluotas, bet ne mažiau skausmingas atsakas visuomenei“.

Pasak jo, vyriausiasis vadas pasielgė teisingai, paskelbdamas straipsnį, nes visuomenė nori žinoti atsakymus į daugelį klausimų.

„Pavyzdžiui, kodėl mūsų puolimas buvo, švelniai tariant, nelabai sėkmingas, kur toliau judėti, kokia bus partnerių parama ir kaip galiausiai galime laimėti šį karą. Kai kurie, kaip žinote, jau sako, kad reikia ne laimėti karą, o eiti į taikos derybas. Natūralu, kad tokioje situacijoje vyriausiasis vadas pasielgė visiškai teisingai, paaiškindamas situaciją ir pripažindamas tam tikras klaidingas mūsų vadovybės nuostatas, įskaitant ir partnerius, kurie davė klaidingų patarimų, idėjų ir pasiūlymų“, – interviu „Glavred“ sakė Kasjanovas.

Kai Antrojo pasaulinio karo pradžioje Čerčilis tapo Anglijos ministru pirmininku, jis pasakė, kad nežada nieko, tik kraują, prakaitą ir ašaras. Iš esmės Zalužnas pasakė tą patį, tik skirtingais žodžiais, ir tai yra tam tikras disonansas su tuo, ką sako mūsų aukščiausi politikai“, – pridūrė Kasjanovas.

 

Kariškis įsitikinęs, kad reikia daug ką permąstyti, kad priimti teisingus sprendimus, teisingai sukurti savo strategiją ir laimėti karą, o ne bet kaip jį užbaigti ar derėtis.

„Galbūt karas baigsis kažkokiomis derybomis, bet manau, kad tai turėtų būti derybos dėl mūsų priešo pasidavimo, vienokiu ar kitokiu pavidalu, kai visiškai pasieksime savo tikslus, kad apsaugotume šalį ir užtikrintume jos saugumą“, – sakė Kasjanovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(221)
(7)
(214)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: