Robotas PR2 išmoko suporuoti kojines (Video)  (14)

Kompanijos "Willow Garage" inžinieriai jau prieš kurį laiką įrodė, jog jų sukurtas robotas PR2 gali būti pilnavertis savaitgalio kompanjonas, nes sugeba žaisti biliardą, atnešti iš šaldytuvo alaus ir net sutvarkyti kambarį po vakarėlio. Tačiau Kalifornijos Berkeley universiteto (JAV) mokslininkai šią mašiną išmokė atlikti dar vieną, tačiau ne mažiau praktišką užduotį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodo, PR2 gali būti puikus pagalbininkas ir "lėtesnių" savaitės dienų metu. Pavyzdžiui, jis kuo puikiausiai gali suporuoti išskalbtas kojines. Panaudodamas paprastus pasikartojančius judesius, robotas sugeba išversti kojines tinkama puse ir jas įdėti vieną į kitą saugojimui spintoje.

Kojinių poravimas, žinoma, yra daug sudėtingesnis iššūkis, nei paprastas rankšluosčio arba kitokio nesudėtingos formos tekstilės gaminio sulankstymas. Kai robotui pateikiamos dvi kojinės, jis pirmiausia turi nustatyti, ar jos vienodai orientuotos erdvėje ir ar abi yra išverstos tinkama puse (nekalbant apie tai, kad būtina pasakyti, ar jos apskritai yra tos pačios rūšies). Taigi mechanizmas pirmiausia jas tinkamai sulygiuoja, tada nustato tinkamus paėmimui taškus ir tada imasi darbo. Apačioje pateiktas video yra pagreitintas 15 kartų - tikriausiai bet kas šį veiksmą atliktų greičiau. Tačiau, jei turėtumėte tokią mašiną, ar tikrai poruotumėte kojines patys? Beje, gamintojai PR2 modeliu planuoja pradėti prekiauti jau kitą mėnesį.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)