[ŽT] „To bijo ir JAV, ir Kinija, ir Rusija.“ Skelbiamas karas poligonų aikštelėse (Video)  ()

Mūsų laukia virtinė mažų, lokalinių karų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trečio pasaulinio karo greičiausiai nebus dėl vienos priežasties: pasaulis bijo panaudoti branduolinį ginklą. Tokią nuomonę išsakė Vitalijus Portnikovas. Kartu jis teigė, kad mūsų laukia virtinė mažų, lokalinių karų, kai mažos šalys taps tramplinu kitų, galingesnių šalių ginklams išbandyti.

Vitalijaus Portnikovo interviu galima pažiūrėti „YouTube“ kanale.

Ukrainos žurnalistas išsakė savo viziją apie situaciją, kad pasaulyje gresia Trečiojo pasaulinio karo protrūkis: „Baimė dėl branduolinio ginklo, todėl Trečiasis pasaulinis karas negali prasidėti, nes visi supranta, net Maskvoje ir Pekine: jei prasidės kažkas didelio, tada tai lems visko mirtį. Svarbiausia, kad tai gali baigtis valdžios mirtimi, nes neaišku, kam vadovauti, jei nėra žmonių“.

 

Apie perspektyvas, kurios laukia pasaulio artimiausioje ateityje, Portnikovas sakė: „Kas yra karas Ukrainoje? Tai epizodas, palyginti su pasauliniu karu. Kas yra karas Artimuosiuose Rytuose? Tokių karų bus dar daug, nes būtent tokie ir yra pasaulinio karo tikslai, tai yra šalys kovos taip, kad nepasiektų to lygio, kai iškyla žmonijos nykimo problema. Tiesą sakant, tai yra karas poligonų aikštelėse“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(3)
(24)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()