To dar nebuvo. Rusija į karą metė automobilinius bokštelius. Ką gudraus sugalvojo (Video)  ()

Montuoti ATGM ant mobiliojo bokštelio, kad būtų galima šaudyti iš už medžių ar reljefo, gali atrodyti gera idėja, tačiau tai jau 30 metų pasenusi idėja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame rusai Ukrainos fronte naudoja civilinį automobilinį bokštelį, ant kurio buvo įrengtas prieštankinių raketų kompleksas.

Bokšteliu galima pakelti patį ATGM virš kliūties, šiuo atveju – miško juostos, ir padidinti matomumą.

Tuo pačiu metu sumanymas paimti automobilinį bokštelį ir kartu su operatoriumi pakelti ATGM dabartinėmis realių karo veiksmų sąlygomis kelia tam tikrą nuostabą. Nes kai ši idėja buvo plėtojama Vokietijoje Šaltojo karo metais, situacija mūšio lauke buvo visiškai kitokia.

Ir tada ATGM pakėlimas su, pageidautina, nepilotuojamu kovos moduliu virš reljefo ar medžių, atrodė gana įdomus variantas.

Tačiau gana greitai vietoj tokių didelių gabaritų sistemų „arenoje“ pasirodė naujos kartos nešiojami ATGM su principu „šaudyk ir pamiršk“, kaip „Javelin“.

 

O tikroji kovinių operacijų Ukrainoje patirtis jau parodė, kad šiuolaikinis bepiločių orlaivių naudojimas visiškai panaikino „karo rūko“ sąvoką, o „mūšio lauko skaidrumo“ veiksnys tapo dominuojančiu. O tai, kad masyvi konstrukcija stovi net už medžių, net už reljefo, didelės reikšmės neturi.

 

Be to, atsiradus FPV dronams, net ir žemiausiame pėstininkų lygyje, atsirado įrankis, kurio diapazonas viršija ATGM galimybes. Ir vienintelis veiksnys, turintis įtakos paties nešiojamo ATGM saugumui, yra nematomumas ir santykinis manevringumas, kurį tiesiog išlygina bokštelis.

Ir dėl to, kaip rašoma įraše, tai ir tapo gana trumpo tokio savadarbio rusiško hibrido egzistavimo priežastimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(7)
(47)

Komentarai ()