[ŽT] Svarbiau už pinigus ir ginklus. Pentagono vado vizito į Kyjivą tikslas  ()

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas atvyko į Kyjivą su oficialiu vizitu. Pentagono vadovas atvyko į Ukrainą perduoti svarbią žinią - Jungtinės Valstijos ir toliau rems Ukrainos valstybę kovoje už laisvę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mažai tikėtina, kad jie atvyktų su tokiu vizitu tam, kad pasakytų, jog ginklų daugiau nebus. Nacionalinio strateginių tyrimų instituto ekspertas Oleksijus Ižakas teigė manantis, kad Austino vizitas bus efektingas.

Pasak Nacionalinio strateginių studijų instituto eksperto, JAV gynybos sekretorius atvyko patikinti, kad ginklų bus, nesvarbu, koks mechanizmas bus naudojamas jiems gauti.

„Problema čia yra ne tik pinigai ir ginklai. Yra ir kitų pagalbos gavimo mechanizmų. Problema yra biudžeto stabilizavimas. Kiek suprantu, dar ne visi pinigai surinkti kitiems metams, kad būtų užlopyta biudžeto skylė“, - sakė Ižakas.

Tikriausiai Pentagono vadovo vizito esmė - išdėstyti, kad Ukraina gaus ginklų, bet galbūt kitu grafiku, arba susitarti dėl tolesnių veiksmų fronte plano, susijusio su teritorijų deokupacija.

 

„Bus patikinimų ir paaiškinimų, kaip bus gaunami ginklai tokiu sudėtingu laikotarpiu“, - sakė Nacionalinio strateginių tyrimų instituto ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(43)
(1)
(42)

Komentarai ()

Susijusios žymos: