„Jeigu Rusija nebus nugalėta, ji puls vėl. Dabar sprendžiasi mūsų visų likimas“  ()

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda pabrėžė, kad parama Ukrainai yra savaime suprantamas dalykas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mes, Lenkija, palaikome Ukrainą ir toliau tai darysime. Mūsų nuomone, tai turi būti daroma iki visiškos pergalės – tai yra, iki tarptautiniu mastu pripažintų sienų atkūrimo. Ukraina turi gauti tvirtas saugumo garantijas, ir tai, mūsų nuomone, yra įstojimo į NATO garantija. Mes palaikome savo kaimynę šiame kelyje“, – pabrėžė Lenkijos prezidentas.

Jis yra įsitikinęs, kad „jei Rusija nebus nugalėta, ji vėl puls“. „Neabejojame, kad šiandien Ukraina yra ta vieta, kur sprendžiamas mūsų saugumo likimas“, – sakė Andrzejus Duda.

Jis pridūrė, kad, jo požiūriu, „parama Ukrainai yra savaime suprantamas dalykas“. Duda priminė, kad Lenkija jau perdavė Ukrainai daugiau nei 300 tankų, daugiau nei 100 kitų šarvuočių, šimtus tūkstančių ginklų ir amunicijos, taip pat begalę neperšaunamų liemenių, šalmų ir uniformų.

 

„Esame šalis, per kurią šiandien siunčiamos atsargos Ukrainai. Ne tik karinės atsargos, bet ir kitos, keliaujančios į Ukrainą iš Europos, Vakarų, viso pasaulio“, – sakė jis.

„Tikiuosi, kad Lenkijos vyriausybė, nepaisant politinės stovyklos, tęs šią politiką, kuri yra ir Lenkijos, ir Europos interesų politika“, – apibendrino prezidentas Andrzejus Duda.

(12)
(0)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: