„Toshiba“ paskelbė apie proveržį duomenų saugojimo technologijose  (4)

„Toshiba“ paskelbė, kad ji pasiekė naują laimėjimą, kuriant ypač didelio tankio magnetines duomenų saugojimo priemones, kuris bendrovei ateityje turi leisti radikaliai patobulinti kietuosius diskus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Toshiba“ teigia, kad jai pavyko disko magnetinį paviršių padengti maždaug 17 nanometrų dydžio magnetinės medžiagos dalelėmis, vietoj to, kad paviršius būtų padengiamas magnetinės medžiagos sluoksniu, kaip yra dabartiniuose kietuosiuose diskuose.

Tokių mėginimų būta ir anksčiau, bet šį kartą pavyko daleles išdėstyti tam tikra tvarka, o tai reiškia, kad galima atsekti, kurioje magnetinėje dalelėje koks informacijos bitas yra įrašytas, tai yra duomenis ir įrašyti, ir patikimai nuskaityti, vadinasi, ir praktiškai pasinaudoti šia technologija.

Nors „Toshiba“ dar toli nuo komercinių pavydžių gamybos - kompanija teigia, kad pirmieji gaminiai, naudojantys šią technologiją, gali pasirodyti apie 2013 metus, be to, dar reikia sukurti ir duomenų nuskaitymo bei įrašymo technologiją, tačiau šis pasiekimas yra daug žadantis ir gali reikšti perėjimą prie naujos kartos ultratalpių kietųjų diskų.

Dabartinių magnetinių laikmenų duomenų tankis yra maždaug 540 gigabitų (Gb) kvadratiniame colyje, o „Toshibai“ pavyko pasiekti net 2.5 terabitų (Tb) kvadratiniame colyje tankį - penkis kartus daugiau. Tai atitiktų maždaug 300 gigabaitų (GB) informacijos pašto ženklo dydžio plote, ir teoriškai reikštų, kad standartinis 2,5 colio kompiuterio kietasis diskas, turintis plokštelių masyvą, galėtų būti kelių terabaitų talpos, tuo metu kai dabartinis standartas - 250-500 GB.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: