Koją pakišo šaltis. Rusų T-72 sunaikinimas pakrypo netikėta linkme  ()

Ukrainiečiai aktyviai naikina rusų karius ir techniką savižudžiais dronais. Šie palyginti maži bepiločiai, valdomi pasitelkus virtualios realybės akinius, yra nepaprastai manevringi ir yra naudojami didžiuliais skaičiais. Rusai nuo jų gali tik slėptis. Tačiau dabar dronai gali susidurti su problema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

TSN žurnalistė Julija Kirijenko papasakojo apie ukrainiečių gynybą prie Bachmuto. Kariai parodė laukus, nusėtus žuvusių rusų kūnais, kurių niekas nesurenka, ir papasakojo apie tai, kaip rusai puola bangomis, nepaisydami savo nuostolių. Bachmutas okupuotas, tačiau toliau rusams skverbtis nepavyksta, nors jie ir nevertina savo gyvybių.

„Karas prie Kliščijivkos, kurią nuolat atakuoja priešas, tikrai šaltas ir purvinas, ne tik baisus. Priedangoje kojos stringa purve. Ir vienintelis dalykas, kurį gali panaudoti sušilti tranšėjoje yra žvakės“, – pasakojo Julija Kirijenko.

Orai tikrai pakeis karybą Ukrainoje artimiausiems keliems mėnesiams. Ir ne tik ant žemės. Žvalgai netoli Kliščijivkos pastebėjo rusų tanką T-72. Jis stovėjo pridengtas įvairiomis šiukšlėmis, tačiau, matyt, rusai nepasirūpino pakankamai geru kamufliažu, nes mašina vis tiek buvo pastebėta. Ukrainiečiai nusprendė link jo pasiųsti kovinį droną.

Dronas-kamikadzė pakilo sunaikinti rusų tanką, tačiau operacija nebuvo sėkminga. Dronas sugedo dėl šalčio. Bachmuto apylinkėse dar laikosi lengvai teigiama temperatūra, tačiau vis tiek šalta ir drėgna. Tokie orai ne tik kuria neperžengiamas purvynes, bet ir gadina techniką. Dronai naudoja baterijas, kurios prasčiau veikia šaltomis sąlygomis. Tiesą sakant, kai prasidės rimtesnė žiema, dronų vienu įkrovimu įveikiamas nuotolis stipriai susitrauks. Be to, lyja, o elektronikai nepatinka ir drėgmė. Ne tik ore, bet ir apkasuose, kur šie dronai laukia savo momento.

 

Tiesa, šįkart T-72 neišsisuko. Vienam dronui sugedus pakilo antras ir netrukus šiukšlėse paslėptas tankas pats tapo atliekomis. Gerai tai, kad ukrainiečiai turi nemažai dronų.

(51)
(1)
(50)

Komentarai ()

Susijusios žymos: