[ŽT] „Noriu aiškiai pasakyti...“ Kanados ministras pirmininkas siunčia galingą žinią rusams  ()

Kanados ministras pirmininkas prisiminė Staliną ir pažadėjo palaikyti Ukrainą iki galo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kanada ir toliau teiks paramą Ukrainai tiek, kiek reikės, ir būtent tai, ko reikia kariaujančiai šaliai, sakė šios šalies ministras pirmininkas Justinas Trudeau.

„1932 ir 1933 metais sovietinis Josifo Stalino režimas pasmerkė Ukrainos žmones mirti iš bado. Per šį trumpą laiką milijonai ukrainiečių mirė, o genocidas įsirėžė į kolektyvinę ukrainiečių atmintį. Šiandien, Rusijai kariaujant siaubingą karą, Holodomoras primena, kad ukrainiečiai ir anksčiau jautė skausmą“, – sakė Kanados premjeras.

Jis pažymėjo, kad ukrainiečiai neatsitrauks prieš tuos, kurie bando ištrinti jų kultūrą ir tapatybę. „Noriu aiškiai pasakyti: Ukrainos mūšis yra mūsų mūšis. Per šias liūdnas 90-ąsias metines, kai prisimename tuos, kurių netekome, noriu dar kartą patvirtinti nepajudinamą Kanados paramą laisvai ir nepriklausomai Ukrainai. Mes palaikysime Ukrainą tol, kol reikės, viskuo, kuo reikės“, – pabrėžė Trudeau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(144)
(2)
(142)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: