„Apimtys stulbina!“ Rusija apvogė Ukrainą  ()

Vagystės kiekiai neįtikėtini.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ministras Pirmininkas Denysas Šmyhalis apkaltino Rusiją pavogus Ukrainos grūdų už 1 mlrd. dolerių – tokį vertinimą jis išsakė šeštadienį Kyjive vykusiame forume „Grain from Ukraine“, praneša LIGA.net.

„Okupantai parengė technines priemones, kuriomis iš užgrobtų teritorijų kasdien išvogtų ir išvežtų 12 000 tonų grūdų. Jiems tai pavyko tik iš dalies, nes didvyriškas ukrainiečių pasipriešinimas privertė priešą atsitraukti. Tačiau pavogtų prekių apimtys stulbina – tai milijonai tonų grūdų, kurių vertė siekia apie 1 mlrd. dolerių. Rusijos vykdomas Ukrainos apiplėšimas tęsiasi ir dabar“, - sakė Ministras Pirmininkas.

Jis mano, kad Rusija už tai turėtų būti griežtai nubausta.

„Aukščiausioji Rusijos Federacijos politinė vadovybė turėtų būti teisiama ne tik už agresijos aktą, už taikių miestų ir kaimų apšaudymą, ukrainiečių vaikų grobimą, žudynes Bučoje ir Iziume, bet ir už ukrainietiškų grūdų vagystę, už Ukrainos uostų blokavimą, už bandymą XXI amžiuje atgaivinti stalinistinius Badmečio metodus“, - sakė D. Šmyhalis.

 

Tarptautinės žmogaus teisių organizacijos „Global Rights Compliance“ ataskaitoje surinkti nauji duomenys rodo, kad Rusija aktyviai ruošėsi vogti grūdų atsargas ir Ukrainos gyventojus marinti badu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(2)
(12)

Komentarai ()