„Norėtume pamatyti reakciją...“ Maskva skelbs ultimatumą Čečėnijai  ()

Rusijos valdžia nori priversti kelių Rusijos regionų vadovus asmeniškai atsakyti už biudžeto deficitą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valdžia nori, kad Čečėnijos vadovas Kadyrovas ir kitų trijų Rusijos Federacijos regionų vadovai būtų asmeniškai atsakingi už biudžeto deficitą, rašo Rusijos leidinys „Komersant“.

Panašius įpareigojimus Kremlius nori primesti keturių okupuotų Ukrainos regionų gauleiteriams.

Jei regionų vadovai (ir okupacinių administracijų vadovai) nesumažins išlaidų, gresia likti be subsidijų. Pastebėtina, kad Dagestanas ir Čečėnija išlieka tarp labiausiai subsidijuojamų Rusijos Federacijos regionų. Subsidijos Dagestano biudžetui sudaro apie 50% visų pajamų (80 mlrd. rublių iš 160 mlrd.). Subsidijos Čečėnijos biudžetui sudaro apie 33% (40 mlrd. rublių iš 120 mlrd.). Tuo pačiu metu tiek Dagestano, tiek Čečėnijos biudžetai išlieka deficitiniai (atitinkamai -28 ir -19 mlrd.).

Ekspertai neabejoja, kad didžiulė korupcija Rusijos regionuose suryja didžiąją dalį subsidijų: vietos pareigūnai siurbia pinigus infrastruktūrai ir socialiniams projektams. Panaši situacija yra ir okupuotose Ukrainos teritorijose.

 

Rusijos Federacijos biudžeto deficitas lapkričio pradžioje buvo 1,2 trilijono rublių. Sankcijos ir karo kaštai smarkiai alina Rusijos biudžetą.

„Įdomu, ar jau pranešėte Kadyrovui apie tai? Norėtume pamatyti jo reakciją“, - informaciją komentuoja socialinių tinklų vartotojai.

Vartotojai mano, kad Rusijos valdžia neturi šansų kovoti su R. Kadyrovu, turinčiu savo kariuomenę ir stiprų saugumo aparatą, kuris nėra tiesiogiai pavaldus Maskvai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(1)
(47)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: