„Užtvindysime, jų bus tūkstančiai.“ Kadyrovas pažėrė naujų grasinimų  ()

Skandalingasis Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas pareiškė, kad trys tūkstančiai jo kovotojų yra pasirengę išvykti kautis į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo Rusijos propagandiniai leidiniai.

R. Kadyrovo teiginys negali būti nepriklausomai patikrintas, o į Ukrainą išsiųstų čečėnų kovotojų skaičiavimai skiriasi.

„Jie turi geriausią įrangą ir modernią ginkluotę. Be to, vaikinai turi aukštą kovinį pajėgumą ir yra labai motyvuoti siekti rezultatų“, - sakė R. Kadyrovas.

Anot jo, čečėnų kovotojai prisijungė prie naujų Rusijos gynybos ministerijos ir Rusijos nacionalinės gvardijos padalinių, kurie tarnaus šiuose nusikalstamuose junginiuose: AKHMAT-Russia ir AKHMAT-Chechnia, taip pat neseniai sukurtuose „batalionuose“, pavadintas šeicho Mansuro ir Baysanguro Benojevskio vardu.

Atkreipkime dėmesį, kad šeichas Mansuras ir Baysanguras Benojevskis XVIII-XIX amžiuje kovojo už čečėnų nepriklausomybę nuo Rusijos imperijos. Sprendimas pavadinti okupacinius dalinius jų vardu sukėlė kai kurių Z-propagandininkų nepasitenkinimą.

Ar tikrai „kadyroviečiai“ kovoja fronto linijoje?

Anksčiau tyrimo grupės „Conflict Intelligence Team“ įkūrėjas Ruslanas Levjevas aiškino, kad „Kadyrovo vyrai“ niekada nedalyvauja tikrose kautynėse, tačiau tuo pat metu aktyviai reklamuojasi socialiniuose tinkluose ir filmuoja inscenizuotus vaizdo įrašus. Ramzanas Kadyrovas juos taupo „kitiems“ tikslams, įskaitant savo režimo palaikymą.

 

Be to, R. Kadyrovo vyrai fronte atlieka būrio sargybinių funkcijas ir šaudo tuos rusus, kurie nori trauktis iš mūšio lauko.

Vietoj tikrų kovų „don-don“ pakalikai terorizuoja Ukrainos gyventojus okupuotose teritorijose.

Tuo pat metu visoje Rusijoje R. Kadyrovo pakalikai verbuoja savanorius, žadėdami jiems gerus pinigus už galimybę mirti Ukrainoje. Tada šie samdiniai išvežami į Čečėniją, prie jų uniformų pritvirtinami vietiniai ševronai ir jie siunčiami į Ukrainą kaip „čečėnai“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(6)
(0)

Komentarai ()