„Jau gali numušti raketas Storm Shadow ir HIMARS.“ Ihnatas skelbia netikėtą žinią. Kas nutiko  ()

Jurijus Ihnatas kalbėjo apie situaciją dėl įsibrovėlių gebėjimo perimti raketas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lapkričio 27 d. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pranešėjas Jurijus Ihnatas kalbėjo apie situaciją dėl įsibrovėlių gebėjimo perimti raketas, tokias kaip „Storm Shadow“, HIMARS ir pan. Jis pabrėžė, kad priešo oro gynybos sistema nestovi vietoje, o yra modernizuojama ir plėtojama.

Interviu „Novinarna“ Ihnatas teigė, kad Rusijos gynybos ministerija labai dažnai pervertina numuštų bepiločių orlaivių ar perimtų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų raketų skaičių.

Kartu Rusijos Federacija vis dar turi pinigų oro gynybos sistemoms kurti ir modernizuoti. Vien TOR modifikacijų jie turi ne vieną, jau nekalbant apie „Buk“ kompleksą. Taip pat reiktų paminėti naujus elementus S-300 ir S-400 sistemų pavidalu. Viena vertus, Ukrainos ginkluotosios pajėgos puikiai išretina oro gynybos sistemą, tačiau Rusijos Federacija nėra maža šalis. Tokios sistemos yra visoje Rusijoje prie sienos, taip pat Maskvoje ir prie Putino rūmų bei bunkerių.

Tačiau dauguma šių sistemų dabar yra Ukrainoje, okupuotose teritorijose. Būtent prieš šias sistemas Kyjivas naudoja vakarietiškus ginklus – HARM, „Storm Shadow“, ATACMS.

 

Ihnatas pripažino, kad priešas gali perimti raketas HIMARS ir „Storm Shadow“, tačiau Ukrainos ginkluotosios pajėgos jas paleisdamos naudoja ir savo gudrybes. Jei Ukraina paleidžia šias raketas ir jos pasiekia taikinį, tai reiškia, kad buvo apgaulingas manevras, sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pranešėjas.

Ihnatas taip pat kalbėjo apie 15 numuštų kinžalų, taip pat apie „Briansko žudynes“, kai penki Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų orlaiviai buvo sunaikinti per penkias minutes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(104)
(8)
(96)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: