[ŽT] Buvęs Mosado darbuotojas pavadino paliaubas Gazos Ruože „Hamas“ spąstais  ()

„Taika Izraelyje neįmanoma tol, kol egzistuoja ši grupė.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trečiadienį, lapkričio 29 d., buvęs „Mossad“ pareigūnas Rami Igra sakė, kad laikinosios paliaubos Gazos Ruože yra „Hamas“ paspęsti spąstai. Visi įkaitai gali būti grąžinti tik visiškai sunaikinus grupę.

Apie tai rašo „7 kanalas“.

Anot jo, „tylos“ režimo tęsimas lems tai, kad „Hamas“ ir toliau manipuliuos įkaitų paleidimo klausimu, siekdamas pratęsti savo egzistavimą. Taika Izraelyje neįmanoma tol, kol egzistuoja ši grupė.

R. Igra pridūrė, kad dėl Jeruzalės ir „Hamas“ susitarimo pagrindinis plataus masto operacijos Gazos Ruože tikslas – visiškas grupuotės sunaikinimas – pradėjo „tirpti“. Jei paliaubos užsitęs ilgai, tai gresia Izraelio pralaimėjimu kare.

Kartu jis palaikė humanitarinę pauzę, nes tai leido grąžinti dešimtis įkaitų. R. Igra pridūrė, kad Izraelio kariai padarė didelę pažangą Gazos Ruože, tačiau jos dar nepakanka, kad „Hamas“ sustabdytų savo manipuliacijas.

 

Baigdamas jis pažymėjo, kad „Hamas“ nebeturėtų egzistuoti kaip organizacija. Daugumą įkaitų bus galima paleisti tik Izraelio kariams padarius karinį spaudimą grupuotės vadovybei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(1)
(7)

Komentarai ()