Netikėta. Okupantai atsisako pulti. ISW skelbia priežastis  ()

Rusai atsisako eiti į mūšį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kairiajame Chersono srities krante esančios Ukrainos okupantų grupės moralė ir koviniai pajėgumai smarkiai prastėja. Rusija demonstruoja akivaizdų nesugebėjimą sukurti darnią savo pajėgų valdymo struktūrą.

Remiantis Karo tyrimų instituto (ISW) pranešimu, lapkričio 29 d. Ukrainos generalinis štabas pranešė, kad 810-osios atskirosios jūrų pėstininkų brigados daliniai, eantys netoli Krynkų (30 km į šiaurės rytus nuo Chersono ir 2 km nuo Dniepro), atsisako pulti ukrainiečių pozicijas, nes trūksta ginkluotės, artilerijos koordinavimo, taktinės žvalgybos perdavimo ir tinkamo ryšio dėl Rusijos minų laukų vietos.

Rusijos minų laukų žemėlapiai įslaptinti, o vadai tinkamai nekoordinavo su puolamaisiais daliniais šių minų laukų buvimo vietos, todėl per pastarąjį mėnesį žuvo 50 jūrų pėstininkų dalinių karių.

810-osios jūrų pėstininkų brigados padaliniai į Krynkų rajoną atvyko 2023 m. spalio pradžioje ir, atrodo, prisiėmė atsakomybę už artimiausią Krynkų rajoną. Anksčiau toje teritorijoje buvo 18-osios bendrosios armijos pajėgos.

 

„Pranešimas apie incidentą minų lauke rodo, kad 18-osios jungtinės kariuomenės vadovybė neperdavė 810-osios jūrų pėstininkų brigados vadovybei atitinkamų taktinių duomenų, o tai rodo, kad aukščiausio lygio Rusijos vadai, atsakingi už rytinio kranto gynybą, dar turi ištaisyti šią koordinavimo klaidą“, - sakė ISW analitikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(0)
(42)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: