„Tai gali nužudyti Rusijos armiją.“ „Bild“ skelbia staigią, audringą žiemos pradžią  ()

„Bild“ papasakojo apie padėtį fronte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karininkai tikisi, kad atšiauri žiema pakenks rusams. Skirtingai nei Ukrainos kariai, kurie paprastai turi žiemines uniformas, šildymą ir tinkamą avalynę, dauguma rusų karių Ukrainoje yra prastai aprūpinti ir nepasirengę žemai temperatūrai bei sniegui. Žiema gali nužudyti Rusijos armiją.

Apie tai rašo vokiečių leidinys „Bild“.

„Staigus, audringas žiemos atėjimas į Ukrainą! Tačiau Ukrainos politikai tikisi daugiau: sunaikinti įsiveržusią Rusijos kariuomenę“, - rašo straipnsyje karo ekspertas Julianas Röpcke.

Be to, Ukrainos kariai kas kelias savaites iš fronto perkeliami į užnugarį, kur gali atsigauti ir, svarbiausia, sušilti. Rusijos kariai, priešingai, nekeičiami ištisus mėnesius, kai kurie jų be pertraukos tarnauja fronto linijoje jau nuo liepos mėnesio ir jiems jau trūksta jėgų.

Ukrainos kariuomenė žiemai pasiruošusi geriau nei pernai, iš dalies Vokietijos dėka. Ukrainos ambasadorius Oleksijus Makejevas pirmadienį interviu sakė: „Esame geriau pasirengę, nes ir mūsų partneriai pripažino, kad oro gynybos sistemos užtikrina geresnę apsaugą.“

 

Kitaip tariant, atšiauri žiema pirmiausia pakenks Rusijos kariams fronto linijoje. Jei jie masiškai sušals arba mirs iš bado dėl maisto trūkumo, Ukraina gaus brangaus laiko, per kurį galės pasirengti naujam pavasario puolimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(146)
(8)
(138)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: