„Jokia pasaulio kariuomenė negalėtų to padaryti.“ Generolas skelbia apie didelę Ukrainos sėkmę  ()

Generolas atmetė kaltinimus, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas nedavė lauktų rezultatų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reali situacija mūšio lauke skiriasi nuo žiniasklaidoje išsakytų pareiškimų. Tačiau per kontrpuolimą Ukrainos kariai padarė tai, ko nebūtų galėjusi padaryti jokia pasaulio kariuomenė. Tai interviu BBC pareiškė armijos generolas, buvęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo vadovas Viktoras Muženka.

„Tikroji situacija skiriasi nuo tų, švelniai tariant, komentarų, kurie girdimi žiniasklaidoje. Situacija fronte turi tam tikrų įtampos taškų“, - sakė Muženka.

Jis pridūrė, kad tai ypač liečia Kupjansko kryptį, kur Rusija iš tikrųjų atakuoja mūsų dalinius. Lymano kryptimi užduotis yra išstumti mūsų kariuomenę už barjero linijos - Oskol upės Kupjansko srityje ir už Čiornyj žerebec upės Lymano kryptimi. Mūšiai tęsiasi Bachmuto srityje, padėtis Avdijivkoje yra labai sunki, o Marjinkos apylinkėse kovos tapo dar intensyvesnės. Be to, Orechovo ar Zaporižios kryptimi vyksta tam tikri aktyvūs Ukrainos veiksmai ir atitinkamai Rusijos okupacinių pajėgų kontratakos.

Muženka taip pat pridūrė, kad sudėtinga padėtis susiklostė Dniepro žemupyje Chersono kryptimi. Ten Ukrainos kariai užėmė placdarmą, kurį reikia plėsti. Siekiant išplėsti šį placdarmą, imamasi tam tikrų veiksmų. Rusijos kariai turi tikslą išmesti Ukrainos karius iš šio placdarmo, atgauti jį ir sugrąžinti juos atgal į dešinįjį krantą. Kartu Muženka atmetė kaltinimus, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas neva nedavė lauktų rezultatų.

 

„Kalbant apie kontrpuolimą, nepasakyčiau, kad ten nėra laimėjimų. Ukrainos daliniai - kariai ir vadai - padarė stebuklą. Nes, esant nepalankioms fizinėms ir geografinėms sąlygoms, nesant oro pranašumo, be ugnies pranašumo, esant giliai ešelonuotų kilometrų ilgio minų laukams ir žymiai sustiprintiems įtvirtinimams  –  Ukrainos kariai vis tik atstūmė rusus. O tai, ką padarė Ukrainos ginkluotosios pajėgos, galbūt, jokia pasaulio kariuomenė nesugebėtų padaryti“, – pažymėjo generolas.

Kartu Muženka pripažino, kad lūkesčiai, kuriuos suformavo galinga informacinė parama, deja, Ukrainai netapo realybe. Ir tai daugelį nuvylė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(118)
(9)
(109)

Komentarai ()

Susijusios žymos: