Spaudimas didėja. Karas pereina į naują etapą  ()

Ukraina yra priversta pereiti į gynybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl nesėkmingo vasaros kontrpuolimo ir Vakarų ginklų tiekimo problemų, kad sustabdytų tolesnį Rusijos agresoriaus veržimąsi, Ukraina yra priversta pereiti į gynybą. Jei viskas klostysis gerai, Ukraina vėl galės pulti tik 2025 metų pavasarį. Tai teigiama „The Wall Street Journal“ straipsnyje.

Leidinyje aprašoma itin sunki geopolitinė padėtis, kurioje atsidūrė Ukraina. Dabar yra keletas neigiamų veiksnių – nesėkmingas vasaros kontrpuolimas, į kurį buvo dedamos didelės viltys, tikėtinas Amerikos pagalbos sustabdymas dėl vidinės politinės nesantaikos JAV Kongrese, ES nesugebėjimas kartu teikti pakankamą karinę paramą Ukrainai ir pastebimas Rusijos ekonomikos perėjimas prie karo padėties.

Didindama spaudimą Ukrainai, Rusija nerodo jokių ženklų, rodančių, kad ji galėtų atsisakyti savo pradinio karinio tikslo užvaldyti šalį“, – rašo WSJ.

Leidinys atkreipia dėmesį į neseniai paskelbtą Zelenskio pareiškimą, kuris paskelbė apie gynybinių įtvirtinimų statybą fronte. Publikacijos autorių teigimu, tai liudija apie karo perėjimą į naują etapą. Jei prasidėjus plataus masto karui Ukrainos ginkluotosios pajėgos griebėsi manevrinės gynybos taktikos, tai dabar vėl grįžta apkasų karo taktika, kuri Donbase buvo po 2014 m.

Taip pat pabrėžiama, kad pirmosiomis Rusijos invazijos savaitėmis būta perspėjimų, kad karas bus ilgas, tačiau neįtikėtina Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmė 2022 metų rudenį suteikė bergždžias viltis greitai laimėti.

 

„Dabar turime priminti sau, kad tai bus ilgas karas“, – leidiniui sakė neįvardytas Europos diplomatas.

Jei Ukraina ir jos sąjungininkės sugebės įveikti dabartinius sunkumus ir toliau aprūpinti kariuomenę, Vakarų strategai mano, kad geriausias scenarijus yra toks, kad kiti metai bus Ukrainos kariuomenės atkūrimo metai. Dar viena viltis – Rusija praras daug jėgų bandydama sugriauti Ukrainos gynybą. Galiausiai tai turėtų reikšti, kad 2025-ųjų pavasarį Ukraina vėl turės puolimo pajėgumus – jei išgyvens 2024-uosius.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(10)
(-1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: