Ukraina turi bėdų. Kartojasi 2014-ųjų Donbasas  ()

Kitas Ukrainos kontrpuolimas gali prasidėti tik 2025 metų pavasarį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The Wall Street Journal“ rašo, kad Ukraina atsidūrė „labai sudėtingoje geopolitinėje situacijoje“. Nesėkmingas kontrpuolimas, tikėtinas JAV pagalbos sustabdymas dėl vidinės politinės nesantaikos Kongrese, ES negebėjimas tiekti pakankamą karinę paramą, pastebimas Rusijos ekonomikos perėjimas prie karo padėties - Ukraina susiduria su problemomis.

„Didindama spaudimą Ukrainai, Rusija nerodo jokių ženklų, kad atsisakytų savo pradinio karinio tikslo užimti šalį“, – rašo „The Wall Street Journal“.

Žurnalistai atkreipia dėmesį ir į neseniai paskelbtą Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio pareiškimą apie gynybinių įtvirtinimų statybą - tai liudija apie karo perėjimą į naują etapą. Jei prasidėjus plataus masto karui Ukrainos ginkluotosios pajėgos griebėsi manevrinės gynybos taktikos, dabar vėl grįžta apkasų karo taktika, kuri Donbase naudota po 2014 m.

 

Jei Ukraina ir jos sąjungininkės sugebės įveikti dabartinių sunkumų, Vakarų strategai mano, kad geriausias scenarijus yra Ukrainos kariuomenės atkūrimas kitais metais. Dar viena viltis – Rusija praras daug jėgų bandydama sugriauti Ukrainos gynybą. Galiausiai tai turėtų reikšti, kad 2025 metų pavasarį Ukraina vėl turės puolimo pajėgumus. Žinoma, jei ji išgyvens 2024 metus.

(9)
(9)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: