„Visiškas infrastruktūros sunaikinimas. Atkurti nebeįmanoma.“ GUR skelbia apie svarbią pergalę  (1)

Ukrainos Vyriausias žvalgybos direktoratas įvykdė stambią operaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos Gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos direktorato (GUR) kibernetiniai padaliniai atliko dar vieną sėkmingą specialiąją operaciją Rusijos teritorijoje: agentūra atakavo agresorės mokesčių sistemą. Tai teigiama GUR pranešime.

„Per specialiąją operaciją karinei žvalgybai pavyko įsiskverbti į vieną iš gerai apsaugotų pagrindinių Rusijos Federacijos Federalinės mokesčių inspekcijos centrinių serverių, o toliau – į daugiau kaip 2300 jos regioninių serverių visoje Rusijoje, taip pat laikinai okupuoto Krymo teritorijoje“, - rašo direktoratas.

GUR pažymi, kad dėl atakos visi okupantų agentūros serveriai gavo kenkėjišką programinę įrangą, o lygiagrečiai tokiu pat būdu buvo atakuota ir Rusijos Federalinę mokesčių inspekciją (FMI) aptarnaujanti IT bendrovė Office.ed-it.ru.

Karinės žvalgybos duomenimis, abi kibernetinės atakos visiškai sunaikino konfigūracinius failus, kurie daugelį metų užtikrino plačios apimties Rusijos mokesčių sistemos veikimą – buvo sunaikinta visa duomenų bazė ir jos atsarginės kopijos.

Taip pat buvo paralyžiuotas ryšys tarp tarnybos centrinės būstinės Maskvoje ir 2300 teritorinių padalinių, taip pat buvo paralyžiuotas ryšys tarp FMI ir Office.ed-it.ru; ši bendrovė veikė kaip mokesčių duomenų centras (backup), aiškina GUR.

„Iš tiesų kalbame apie visišką vienos iš pagrindinių teroristinės Rusijos valstybinių institucijų infrastruktūros ir daugybės susijusių mokestinių ilgo laikotarpio duomenų sunaikinimą. Visi Rusijoje internetu perduoti mokesčių inspekcijos duomenys pateko į Ukrainos karinės žvalgybos rankas“, - teigė departamentas.

 

Kaip pažymi GUR, okupantai jau ketvirtą dieną iš eilės bando atnaujinti savo mokesčių inspekcijos darbą ir, ekspertų nuomone, jos darbo paralyžius tęsis mažiausiai mėnesį.

Karinė žvalgyba rašo, kad Rusijos mokesčių sistemos atgaivinimas visa apimtimi nebeįmanomas.

„Ukrainos gynybos ministerijos GUR kibernetinė ataka tapo dar vienu rimtu smūgiu Kremliaus režimui, kuris laikinai prarado mokesčių ir rinkliavų kontrolę“, - rašoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(271)
(2)
(269)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: