Nušluota 90 % armijos. Rusija nublokšta mažiausiai 18 metų atgal. Kas vyksta  ()

Nuo aktyvaus puolimo prieš Avdijivką pradžios, kaip pažymėjo Nacionalinio saugumo tarybos atstovas Adrienas Watsonas, Rusijos daliniai prarado 13 000 karių ir daugiau nei 220 kovinių mašinų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš viso mūšiuose su Ukrainos kariuomene Rusijos armija neteko 315 000 žuvusių ir sužeistųjų, tai yra 90 proc. karių, kuriuos turėjo sutelkusi konflikto pradžioje. „Reuters“ praneša apie detales, remdamasi išslaptinta JAV žvalgybos ataskaita.

Dideli personalo ir įrangos nuostoliai, kaip teigiama dokumente, yra didžiuliai. Išpuolio prieš Ukrainą pasekmės Rusijos armijos modernizaciją apskritai sustabdė 18 metų.

Nacionalinio saugumo tarybos atstovas Adrienas Watsonas pažymėjo, kad nuo aktyvaus puolimo pradžios Rusijos daliniai vien Avdijivkos regione prarado 13 000 karių. Nuo spalio mėnesio okupantai Avdijivkos kryptimi liko be 220 kovinių mašinų.

 

Anot jo, Rusija mano, kad karinė aklavietė žiemą išsekins Vakarų paramą Ukrainai. Tai, Maskvos nuomone, gali suteikti okupantams pranašumą, nepaisant nuostolių ir nuolatinio apmokyto personalo, amunicijos ir įrangos trūkumo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(182)
(18)
(164)

Komentarai ()