„Planavo panaikinti apribojimus“. Viskas pasikeitė per vieną dieną. Kas vyksta Suomijos pasienyje  ()

„Rusijos valdžia tęsia hibridinę operaciją prieš Suomiją.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suomijos Vyriausybė neeiliniame posėdyje gruodžio 14 dieną nusprendė mėnesiui – iki 2024 metų sausio 14 dienos – uždaryti kontrolės punktus sausumos pasienyje su agresore Rusija. Apie tai pranešta Suomijos ministrų kabineto svetainėje.

Sprendimas įsiteisės gruodžio 15 d., 20.00 val.

Suomija nuo lapkričio 30 dienos dviem savaitėms visiškai uždarė visus sausumos kontrolės punktus pasienyje su Rusija dėl problemų su nelegaliais migrantais. Tačiau gruodžio 12 dieną Vyriausybė nusprendė nuo gruodžio 14 dienos mėnesiui atidaryti du kontrolės punktus – „Vaalimaa“ ir „Niirala“.

Kaip nurodė Suomijos ministrų kabinetas, buvo planuojama palaipsniui panaikinti judėjimo apribojimus Suomijos ir Rusijos Federacijos sausumos sienoje ir stebėti šių apribojimų panaikinimo pasekmes.

Tačiau gruodžio 14 d. buvo nustatyta, kad organizuotas atvykimas į Suomiją tęsiasi.

„Tai ženklas, kad Rusijos valdžia tęsia hibridinę operaciją prieš Suomiją. Su tuo Suomija nesitaikys“, – pabrėžė vidaus reikalų ministrė Marie Rantanen.

Suomijos valdžios teigimu, akivaizdu, kad tokio tipo infiltracijai į Suomiją padėjo užsienio institucijos ar kiti subjektai.

 

Šios rūšies nelegali imigracija ir jos eskalavimo perspektyva kelia rimtą grėsmę Suomijos nacionaliniam saugumui ir viešajai tvarkai, pažymėjo šalies vyriausybė.

„Vyriausybė nusprendė, kad, kadangi toks įvažiavimas į šalį tęsiasi, būtina priimti Vyriausybės nutarimą vėl  „Vaalimaa“ ir „Niirala“ kontrolės punktų uždarymo. Dėl to tarptautinės apsaugos prašymai prie Suomijos išorės sienų bus priimami tik oro uostų ir jūrų uostų sienos kirtimo punktuose“, – teigiama pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(0)
(36)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: