„Matysime baisių dalykų.“ Ukraina gali pralaimėti iki vasaros  ()

„Nemanau, kad žmonės iki galo supranta, ką iš tikrųjų reikš Ukrainos žlugimas.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina gali pralaimėti karą su Rusija, jei JAV ir Europos Sąjunga jai nesuteiks papildomos pagalbos, rašo CNN, remdamasi Amerikos ir Europos pareigūnais.

„Su mumis nėra sėkmės garantijos, bet be mūsų jie tikrai žlugs“, – sakė aukštas JAV kariuomenės pareigūnas.

„Kai svarstoma galimybė užgrobti ir užvaldyti naują teritoriją, – sakė vienas Europos diplomatas, – sunku įsivaizduoti, kaip galima pasiekti sėkmės be nuolatinės Jungtinių Valstijų paramos“.

Vakarų pareigūnai baiminasi, kad Amerikos paramos praradimas ar tolesnis atidėjimas turės įtakos jų sąjungininkų pagalbai. Vengrija anksčiau blokavo tolesnę ES pagalbą Ukrainai, ir daugelis baiminasi, kad jei JAV nesugebės toliau teikti paramos, Europos šalys paseks jų pavyzdžiu.

„Dabar Vakarų žvalgybos agentūros skaičiuoja, kiek laiko Ukraina gali išsilaikyti be JAV ir NATO pagalbos. Vienas aukšto rango JAV kariuomenės pareigūnas apskaičiavo, kad, blogiausiu atveju, gali prireikti mėnesių, ir vasarą ištiks didelė nesėkmė ar net pralaimėjimas.“

Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau normuoja amuniciją, CNN sakė JAV ir Ukrainos pareigūnai, o Rusijos pajėgos atsako nuo penkių iki septynių kartų didesniu ugnies kiekiu, nei pajėgia Ukrainos pajėgos. Aukštas Ukrainos kariuomenės pareigūnas CNN sakė, kad Ukrainos vadai mano, kad dėl to padaugėjo ukrainiečių aukų.

 

Leidinyje pažymima, kad Vakarų pareigūnai skaičiuoja, kad be papildomos JAV pagalbos Ukrainai pirmiausia pritrūks ilgo nuotolio raketų, vėliau – oro gynybos raketų, o vėliau – artilerijos šaudmenų ir trumpo nuotolio raketų, tokių kaip nešiojamos prieštankinės raketos „Javelin“ ir „Stinger“.

Kiekviena amunicijos kategorija yra svarbi Ukrainos gynybai. Tolimojo nuotolio raketos suvaidino pagrindinį vaidmenį Ukrainos sėkmei atstumiant Rusijos Juodosios jūros laivyną, kad būtų atidarytas grūdų ir kitų krovinių transportavimo koridorius. Oro gynybos raketos pastarosiomis savaitėmis pasirodė ypač svarbios, nes Rusija šią žiemą išplėtė savo atakas prieš civilinę infrastruktūrą. Trumpesnio nuotolio raketos leido Ukrainos pajėgoms apsiginti nuo Rusijos tankų ir lėktuvų, kurių skaičius gerokai viršija jų pačių.

 

„Nemanau, kad žmonės iki galo supranta, ką iš tikrųjų reikš Ukrainos žlugimas, – CNN sakė Europos diplomatas, - etninį valymą ir visišką Ukrainos sunaikinimą. Prisiminkite, ką jie veikė Bučoje. Būtų jau didelė sėkmė, jei galėtume tam užkirsti kelią. Ir todėl turime tęsti“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(10)
(58)

Komentarai ()

Susijusios žymos: