„Turime 5-8 metus.“ Vokietijos gynybos ministras siunčia stiprų įspėjimą  ()

Europa raginama ruoštis karui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistoriusas pareiškė, kad Europa turi ruoštis naujoms karinėms grėsmėms, o Europos šalys turi nuo penkerių iki aštuonerių metų sustiprinti savo gynybinius pajėgumus, skelbia Azerbaidžano portalas Haqqin.az.

„Turime nuo penkerių iki aštuonerių metų pasivyti ginkluotąsias pajėgas, pramonę ir visuomenę“, - jo žodžius citavo Vakarų žiniasklaida.

Borisas Pistoriusas sako, kad iki šio dešimtmečio pabaigos Europa gali susidurti su naujais kariniais iššūkiais, o JAV perkelia savo dėmesį į Indo-Ramiojo vandenyno regioną.

Ministras teigia, kad Europai taip pat gali tekti didinti pagalbą Ukrainai vietoj JAV, jei Vašingtone nebus susitarta dėl naujų lėšų Kyjivui.

„Mes, europiečiai, turime prisiimti daugiau įsipareigojimų, kad užtikrintume saugumą savo žemyne“, - pabrėžė ministras.

B. Pistoriusas taip pat sako, kad naujos Lenkijos vyriausybės suformavimas turėtų paskatinti „Veimaro trikampio“ šalis – Vokietiją, Lenkiją ir Prancūziją – plėtoti bendradarbiavimą gynybos srityje. 

 

Jis palietė Bundesvero dalyvavimo užsienio misijose klausimą, paaiškindamas, kad apie tokias operacijas kaip Afganistane ir Malyje kalbėti dar anksti.

„Tačiau ribotos misijos, ypač su karinėmis konsultacijomis ir bendradarbiavimu, taip pat ir su šalimis, kurios nepritaria mūsų vertybėms, bus privalomos. Alternatyva būtų neturėti jokių kontaktų su tokiomis šalimis ir priversti jas atsidurti rusų ir kinų įtakoje, o tai būtų daug pavojingiau“, - pridūrė Pistoriusas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: