„Ukraina nutraukia kai kurias operacijas.“ Ką skelbia „Reuters“  ()

„Tai aišku visiems kariškiams, bet ne visiems civiliams.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gynybos pajėgos savo operacijų nestabdo, o performuoja jas, nes trūksta sviedinių. Tai pareiškė Tavrijos krypties gynybos pajėgų atstovas spaudai pulkininkas Oleksandras Štupunas.

Jis kritikavo agentūros „Reuters“ publikaciją, kuriai anksčiau davė interviu Tavrijos operatyvinės-strateginės kariuomenės grupuotės vadas Oleksandras Tarnavskis. Pasak Štupuno, vaikydamiesi skambių antraščių, žurnalistai iškraipė vado žodžius.

„Šaudmenys perskirstomi. Tai ne paslaptis, jų sumažėjo. Bet kalbėti apie visišką operacijų nutraukimą... Na, pavyzdžiui, Tavrijos operatyvinė-strateginė kariuomenės grupuotė atlieka tik dvi operacijas – gynybinę ir puolamąją. Vienos nutraukti tiesiog neįmanoma. Tai aišku visiems kariškiams, bet ne visiems civiliams“, – sakė O. Štupunas.

UNIAN primena, kad pirmadienį „Reuters“ paskelbė straipsnį apie situaciją, susijusią su sviedinių tiekimu Ukrainai. Žurnalistai paprašė generolo O. Tarnavskio komentarų.

 

„To kiekio, kurį turime šiandien, mūsų dabartiniams poreikiams nepakanka. Todėl mes juos (sviedinius) perskirstome. Perplanuojame užsibrėžtus uždavinius ir juos mažiname, nes jų vykdymą reikia užtikrinti“, – sakė O. Tarnavskis.

Pačioje publikacijoje nėra tiesioginių citatų, kuriose generolas vartotų žodžius „operacijų nutraukimas“. Tačiau jie įtraukti į pavadinimą ir priskiriama O. Tarnavskiui: „Ukrainos kariuomenei trūksta artilerijos, ji nutraukia kai kurias operacijas – vadas“.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(9)
(30)

Komentarai ()

Susijusios žymos: