[ŽT] Mobilizacija tęsiasi. Į Ukrainos kariuomenę veržiasi batalionas „Tornado“. Kas vyksta  ()

Ar verta verbuoti kalinius į ukrainiečių gynėjų gretas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mobilizacija Ukrainoje tęsiasi ir šiandien, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Olegas Ždanovas kalbėjo apie tai, ar verta verbuoti kalinius į ukrainiečių gynėjų gretas.

Karo ekspertas „Focus“ sakė, kad „visada svarbu pagalvoti, kam kariuomenei reikia nusikaltėlio, ar jis turi kovinės patirties ir kokį rimtą nusikaltimą padarė“. Anot jo, su tuo reikia išsiaiškinti, kad vėliau nepasirodytų, jog prievartautojai, žudikai ir pakartotinai nusikaltimus padarę nusikaltėliai atsiduria Ukrainos kariuomenės gretose, ir kad nekiltų tos pačios problemos kaip ir Rusijoje.

Teisingumo ministerija pasidalijo, kad pernai prezidento Volodymyro Zelenskio malonės dekretu buvo atleista 363 žmonėms, kurie visi norėjo prisijungti prie Ukrainos kariuomenės gretų. Žurnalistai išsiaiškino, kad mobilizacija labiausiai domino nuteistus kariškius, tarp jų ir iš skandalingojo bataliono „Tornado“.

 

„Tačiau šis mobilizavimo mechanizmas neprigijo ir laikui bėgant buvo pamiršta apie kalinių mobilizaciją, kitaip nei Rusijos kariuomenėje, kur kaliniai buvo verbuojami tūkstančiais“, – pažymima medžiagoje.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(122)
(9)
(113)

Komentarai ()

Susijusios žymos: