Smūgis rusų logistikai. Okupantų gretose panika. Karšti įvykiai Melitopolyje  ()

Laikinai okupuotame Melitopolyje partizanai atliko dvi „aukšto lygio“ operacijas, teigia miesto meras Ivanas Fiodorovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į Melitopolį atvyko žmogus, kurį ukrainiečių partizanai vadino „keliaujančiu kolaborantu“. Ji atvyko į Rusijos pajėgų užgrobtą miestą dirbti okupacinėje policijoje.

„Ne jis buvo taikinys. Taikinys buvo kitas išdavikas, bet nukentėjo šitas. Tai yra gerai. Jų atkeliaus kiek mažiau. Jie supras, kuo baigsis jų vizitai“, – sakė Fiodorovas.

Praėjusią savaitę partizanai Melitopolyje surengė sprogimą geležinkelyje. Jiems pavyko apgadinti dyzelinį lokomotyvą ir kelis vagonus. Pasak Melitopolio mero, svarbiausia, kad buvo apgadinta pati geležinkelio atkarpa. Tai - praradimas rusų logistikai, nes rusų okupantai kurį laiką geležinkeliu negalės pervežinėti ginklų, vogtų grūdų ir rūdos.

Rusija, beje, stato naują geležinkelį. Ukrainoje jau yra geležinkelis, jungiantis Donecką su Krymu, bet jis eina netoli fronto linijos Zaporižios srityje. „Priešas supranta, kad negali juo naudotis, nes kyla pavojus prarasti krovinį. Todėl bandoma nutiesti naują geležinkelio liniją, kuri bus netoli Azovo jūros pakrantės“, – aiškino Melitopolio meras. Jis tikisi, kad Ukrainos pajėgos neleis rusams užbaigti naujo geležinkelio

(94)
(1)
(93)

Komentarai ()

Susijusios žymos: