[ŽT] Baisi žinia Ukrainai. „Pinigai baigsis po kelių dienų“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei Kongresas nepatvirtins naujo pagalbos paketo, pinigai karinei pagalbai Ukrainai baigsis gruodžio 30 d., praneša Michaelas McCordas.

JAV Gynybos departamento atstovas neabejoja, kad greitai nepakeitus sprendimo, šaliai nepavyks toliau finansuoti valdžios veiklos Kijeve.

Kaip praneša „Bloomberg“, Pentagono pareigūnai žino, kad gynybos departamentas išleidžia paskutinius „1,07 mlrd. USD pirkti naujus ginklus ir įrangą, kad pakeistų tuos, kurie buvo paimti iš atsargų ir išsiųsti į Ukrainą“, – rašo M. McCordas laiške Atstovų rūmų ir Senato gynybos politikos ir asignavimų komitetų pirmininkams.

„Bloomberg“ žurnalistų teigimu, Pentagono atstovo atsiųstu laišku siekiama daryti spaudimą JAV Kongresui, kad šis nuspręstų patvirtinti dar vieną pagalbos Ukrainai paketą. Pagal prezidento Joe Bideno projektą į Kyjivą būtų išsiųsta per 60 milijardų JAV dolerių, laiške nurodyta gruodžio 30-oji data nėra atsitiktinė. Michaelas McCordas tikisi motyvuoti politikus, kurie netrukus išeis atostogų, truksiančių iki Naujųjų metų.

 

Ukrainos ambasadorius JAV taip pat prabilo žiniasklaidoje apie galimą finansavimo iš JAV trūkumą. Diplomatas patvirtino, kad Kyjivas panaudojo praktiškai viską, kas buvo skirta ne tik karinei, bet ir humanitarinei pagalbai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(0)
(5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()