„Bus pasekmių“. Blinkenas atsakė, kiek laiko Ukraina išsilaikys be JAV pagalbos  ()

Pasak valstybės sekretoriaus, ukrainiečiai turi savų planų ne tik atgrasyti Rusijos agresiją, bet ir toliau susigrąžinti savo teritorijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trečiadienį, gruodžio 20 d., JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas vėl paragino Kongresą nedelsiant patvirtinti papildomą paramą Ukrainai. Apie tai jis pranešė per spaudos konferenciją, skirtą 2023 metų rezultatams.

Atsakydamas į klausimą, kiek laiko Ukraina gali priešintis Rusijai be JAV paramos, Blinkenas pažymėjo, kad šalis turi „ribotas galimybes“.

„Baigiasi pinigų, o laiko praktiškai nebelieka. Tikslios datos nustatyti negaliu, tačiau galimybės labai ribotos, o tai pabrėžia, kad reikia skubiai įvykdyti prašymą dėl papildomo biudžeto priėmimo“, – sakė jis.

Vengdamas prognozių apie Ukrainos galimybes savarankiškai vykdyti karines operacijas, pareigūnas teigė, kad ukrainiečiai turi savo strategijas ne tik atremti Rusijos agresiją, bet ir tęsti savo teritorijų išlaisvinimą.

Blinkenas Kongrese taip pat išsakė savo nuomonę apie sunkumus pritariant pagalbai Ukrainai.

 

„Tai, ką darome, tai yra, ko nepadarome šiuo metu, turės didelių pasekmių ateinantiems dešimtmečiams“, – perspėjo JAV valstybės sekretorius.

Taip pat gruodžio 20 dieną Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos strateginės komunikacijos koordinatorius Johnas Kirby išreiškė viltį, kad 2024 metų sausį bus patvirtintas papildomo finansavimo Ukrainai paketas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(2)
(29)

Komentarai ()