„Trypčioja vietoje. Okupantai savo planuose į kai ką neatsižvelgė.“ Kas vyksta prie Bachmuto  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos aktyviai ginasi, išlaiko savo taktines pozicijas ir yra pasirengusios pradėti puolimą susidarius palankioms aplinkybėms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bachmuto kryptimi įsibrovėliai negali pasiekti sėkmės. Ukrainos kariai yra aktyvios gynybos būsenoje ir kartais pradeda kontratakas. Tai televizijos kanalo „Espresso“ eteryje pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų spaudos tarnybos vadovas Vladimiras Fitjo.

„Ukrainos ginkluotosios pajėgos aktyviai ginasi. Geriausiu atveju Ukrainos kariai pagerina savo taktinę poziciją ir, jei įmanoma, pereina prie puolimo veiksmų. Tai yra, ypatingų pasiekimų rusai neturi, jie trypčioja vietoje“, - sakė Fitjo.

Pasak jo, Rusijos pajėgos neatsisako ketinimų tęsti puolimą Bachmuto kryptimi. Rajone jie sutelkė didelius karinius išteklius, įskaitant desantininkus, jūrų pėstininkus ir specialiai suformuotas buvusių kalinių puolimo komandas.

„Rusai bando veržtis į priekį ir šturmuoti. Jie nori veržtis į Časiv Jar, kad vėliau galėtų plėtoti savo sėkmę Kramatorske, Slavianske ir Družkivkoje. Okupantai savo planuose neatsižvelgė į tai, kad su jais kovoja Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir Gynybos pajėgos, o tai neleis jiems įgyvendinti šių planų“, – pridūrė jis.

Situacija Bachmuto kryptimi

Priminsime, kad įsibrovėliai pasiekė taktinių laimėjimų vakaruose nuo Bachmuto, artėdami prie Bohdanivkos, Chromovės ir Ivanivskės gyvenviečių. Šie veiksmai kelia potencialią grėsmę Časiv Jar, priešui bandant veržtis šia kryptimi, sakė „Defense Express“ analitikas Serhijus Zhurecas.

 

Taip pat į šiaurę nuo Bachmuto okupantai sutelkė reikšmingas kariuomenės pajėgas ir išteklius. Tačiau, pasak karo eksperto Romano Svitano, padėtis šia kryptimi išlieka dviprasmiška.

Be to, Rusijos kariuomenė patraukė į šiaurę nuo Bachmuto. Gruodžio 12 d. paskelbti geografinės padėties vaizdo įrašai rodo, kad okupantai pajudėjo į šiaurės vakarus nuo Donecko srities Bilohorivkos, esančios į šiaurės rytus nuo Bachmuto.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(3)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: