Rimta jėga. Ką daro italai NATO teritorijoje (Foto, Video)  ()

Maži DG-160 klasės povandeniniai laivai gali būti naudojami jūros dugnui užminuoti, kovai su kitais povandeniniais laivais ir sabotažo grupėms gabenti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Italijoje registruota įmonė DRASS savo NATO partnerės Rumunijos teritorijoje pradėjo statyti nedidelį DG-160 tipo povandeninį laivą „nežinomam klientui“.

Apie tai pranešė Ukrainos leidinys „Military“, remdamasis karinių laivų statybos srities eksperto H I Suttono žinute soc. tinkle „X“.

Pasak analitiko, Rumunijos Ghirodos mieste, esančiame už 600 km nuo Juodosios jūros pakrantės, statomas mažiausiai vienas mini povandeninis laivas.

Ekspertas pažymi, kad nedidelis DG-160 klasės povandeninis laivas gali būti naudojamas sabotažo operacijoms, žvalgybai, jūros dugnui užminuoti, taip pat kovai su didesniais priešo povandeniniais laivais.

Povandeninio laivo ilgis – 32,24 metro, plotis – 4,12, aukštis – 6,45. Svoris yra 169 tonos.

Tokio miniatiūrinio povandeninio laivo greitis panirus siekia 10 mazgų (18 km/h), kai paviršiuje – 15,7 km/h. Kreiserinis režimas – iki 10 km/val.

Kreiserinis nuotolis po vandeniu yra 3700 km, paviršiuje – iki 300 km.

 

Šio laivo įgulą sudaro 9 žmonės. Be to, laive gali būti patalpinta kovinių valčių grupė.

Šios klasės povandeninis laivas aprūpintas keturiomis torpedomis ir 6 jūrinėmis minomis, taip pat sonarų sistema, radarais ir kita įranga, skirta ankstyvam priešo povandeninių ir paviršinių taikinių aptikimui.

Daugiau nuotraukų ČIA.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(1)
(22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: