„Derybos baigtos. Įsiveržkite net civilių aukų kaina“. Izraelio tankas į įkaitus atidengė ugnį. Kas vyksta (Video)  ()

Tai buvo sunkus sprendimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio gynybos pajėgų (IDF) karininkas papasakojo apie sunkų sprendimą, kurį priėmė spalio 7 d., liepdamas tankui iššauti du lengvus sviedinius į namą Beerio kibuce, kuriame „Hamas“ teroristai laikė įkaitais 14 izraeliečių per palestiniečių teroristinės grupuotės puolimą.

Brig. generolas Barakas Hiramas „The New York Times“ pasakojo apie sudėtingą įkaitų situaciją, kai „Hamas“ užpuolikai naudojo įkaitus kaip gyvuosius skydus, šaudydami į Izraelio karius iš vietos gyventojo namų.

Netrukus po to, kai teroristai paleido iš namo RPG raketą, Hiramas tanko vadui įsakęs: „Derybos baigtos. Įsveržkite net civilių aukų kaina“.

Tada tankas iššovė du lengvus sviedinius, skirtus sumažinti žalą ir aukas. „Channel 12“ transliuotoje policijos medžiagoje, darytoje iš sraigtasparnio, matyti tanko ugnis.

 

Antrojo sviedinio skeveldra netyčia nužudė 68 metų Adi Daganą ir sužeidė jo žmoną 70 metų Hadasą Daganą.

Per visą įkaitų situaciją, apimančią intensyvias „Hamas“ ginkluotųjų ir IDF pajėgų kovą, visi teroristai ir 12 iš 14 Izraelio įkaitų žuvo.

Hadasas Daganas buvo vienas iš dviejų išgyvenusių kartu su 44 metų Yasminu Poratu.

„IDF atliks išsamų ir išsamų tyrimą, kad visiškai išaiškintų, kas nutiko, kai tik tai leis operacinė situacija, ir paskelbs savo išvadas visuomenei“, - rašo IDF.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(7)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()