„Trys šimtai spartiečių nervingai rūko...“ Kas vyksta kairiajame Dniepro krante  ()

„Jei lapkričio pradžioje čia buvo apie 64 tūkst., tai šiuo metu yra daugiau nei 74 tūkstančiai okupantų.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų okupantai deda visas pastangas, kad neutralizuotų gynybos pajėgų placdarmą kairiajame Chersono srities krante. Karo ekspertas Oleksandras Kovalenko kalbėjo apie situaciją Krynkų srityje.

Ekspertas pažymėjo, kad, siekdami išstumti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas iš kairiojo kranto, okupantai gerokai padidino ir sustiprino „Dnepr“ grupuotę – jei lapkričio pradžioje čia buvo apie 64 tūkst., tai šiuo metu yra daugiau nei 74 tūkstančiai okupantų.

Be to, smarkiai išaugo šarvuotų kovos mašinų skaičius – jei lapkričio pradžioje jų buvo iki 750, tai dabar yra 950, tai lemia išaugęs šturmo operacijų poreikis, pažymėjo ekspertas. Kartu jis atkreipė dėmesį į reikšmingą artilerijos komponento sumažėjimą – nuo ​​900 pabūklų buvusių lapkričio pradžioje iki maždaug 550 dabar.

„Ir vis tik taktinių grupių, skaičiais prilyginamų dviem brigadoms, panaudojimas dar nedavė norimo rezultato ROV vadovybei“, – įvertino Kovalenko ir pridūrė, kad greičiausiai kariuomenės vadas Michailas Teplinskis viską kaltins jėgų ir išteklių stoka ir reikalaus padidinti grupę iki daugiau nei 80 tūkst.

Jo nuomone, tai labai realus skaičius, kurį ROV komandai pavyks pasiekti panaudojus Krymo gynybos grupės išteklius, kur, be nuolatinės grupuotės, formuojamos dvi divizijos.

 

„Kita vertus, grupės, kuri ir taip yra šimtą kartų gausesnė už placdarmą laikančią grupę ir kurios nepavyksta išmušti, didinimas yra ne tik blogų manierų, bet ir visiškos gėdos ženklu. Trys šimtai spartiečių nervingai rūko atokiau“, – pabrėžė ekspertas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(100)
(3)
(97)

Komentarai ()

Susijusios žymos: