„Tai visiškas idiotizmas...“ Pulkininkas apstulbęs, ką padarė Ukraina (Video)  ()

Karo ekspertas Romanas Svitanas mano, kad teisėsaugos pareigūnai ir valstybės aparato atstovai turėtų būti išbraukti iš specialaus registro ir pašaukti į Ukrainos ginkluotąsias pajėgas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Viskas priklauso nuo prezidento“, – aiškino R. Svitanas, kur Ukraina gali gauti papildomų atsargų karui. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Romanas Svitanas visų regiono karinių komisarų atleidimą pavadino visišku idiotizmu.

„Natūralu, kad dėl to mobilizacija buvo sustabdyta. Visko grąžinti nepavyks. Tačiau reikia sumažinti smūgį ir visus pirmuosius regioninių karinių komisarų pavaduotojus paskirti laikinai einančiais pareigas ir dislokuoti vidaus vartojimui. t. y., pašalinti specialią registraciją teisėsaugos pareigūnams ir valstybės aparato atstovams ir iškviesti juos į Ukrainos ginkluotąsias pajėgas“, – televizijos kanale „Pryamiy“ sakė karybos ekspertas.

R. Svitano teigimu, toks žingsnis leistų vienu metu atlikti dvi užduotis. Pirmasis – nustoti verbuoti nemotyvuotus žmones iš gatvės į kariuomenę. Visas valstybės aparatas ir visi teisėsaugininkai gauna atlyginimą iš valstybės, vadinasi, turi šimtaprocentinę motyvaciją. Antroji užduotis yra ta, kad visi šie žmonės tikrai yra pasirengę vykdyti kovines misijas, nes jie jau dirba vykdomojoje valdžioje ir žino, kas yra įsakymų vykdymas.

„Pažvelkite į Izraelį. Yra teisinga valstybės tarnybos kūrimo sistema. Ją sudaro žmonės, tarnavę ginkluotose pajėgose. Natūralu, kad jie sustiprins valstybę iš vidaus ir pradės veikti bet kuriuo momentu, kai reikia gintis. Tai yra metodai, kurie reikalingi ir svarbūs Generalinio štabo užduotims vykdyti, o ar priimti šiuos metodus, ar ne, priklausys nuo prezidento“, – aiškino karybos analitikas.

 

„Matysime. kokį sprendimą jis priims: priimti į gretas moteris ir surinkti netinkamus,  nemotyvuotus žmones iš gatvių, ar jis galiausiai panaudos juos vidaus darbams.

R. Svitanas taip pat pabrėžė, kad turėtų būti paliktos atviros durys specialistams, kurie į komandas gali patekti per įdarbinimo centrus. Bet šie centrai turėtų būti pavaldūs ne TCC, o brigadoms, todėl brigadų vadams reikia suteikti tam tikrą finansinę pagalvę, kad jie galėtų „nusipirkti“ sau profesionalus kovinėms užduotims atlikti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(0)
(32)

Komentarai ()