„Žuvo visa įgula. 90 žmonių.“ Košmaras gruodžio 26 d. Skelbiama, kas nutiko desantiniam laivui „Novočerkaskui“  ()

Informaciją apie ataką rusų laivui patvirtino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų vadas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-26 „Žuvo visa įgula. 90 žmonių.“ Košmaras gruodžio 26 d. Skelbiama, kas nutiko desantiniam laivui „Novočerkaskui“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nemažai žiniasklaidos priemonių rašo, kad susprogdintame laive galėjo būti ir iš Irano atgabenta amunicija, ir dronai-kamikadzės. Taip pat yra informacijos, kad laive buvo apie 90 jūreivių, kurie dabar klausosi Kobzono koncerto pragare.

Informaciją apie priešo laivo ataką patvirtino ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų vadas generolas leitenantas Mykola Oleščukas, padėkojęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų lakūnams už gerą darbą, praneša kanalas „Ukraina 365“.

Savo socialiniame tinkle Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas rašė, kad Rusijos Juodosios jūros laivynas neteko dar vieno laivo. Šį kartą sėkmė nusišypsojo „Novočerkaskui“.

Pati ataka įvyko gruodžio 26 d., apie 3 val., Feodosijos uoste. Kol kas tiksliai nežinoma, kaip Ukrainos ginkluotosios pajėgos galėjo atakuoti ir smogti. Tačiau Ukrainos generalinis štabas turėtų pasidalinti naujesnėmis žiniomis apie pačios operacijos eigą.

Ukrainietiškoje „Vikipedijos“ versijoje jau pranešta, kad susprogdintas laivas nuskendo kartu su visa įgula.

 

Yra žinoma, kad laivas „Novočerkaskas“ buvo pastatytas Gdanske 1987 m. 1989 m. jam suteiktas numeris 142. Nuo 2022 m. jis priklauso Rusijos Juodosios jūros laivynui. 2022 metų kovo 24 dieną Ukrainos ginkluotosios pajėgos Berdiansko uoste atakavo daugybę laivų. Tuomet buvo sunaikintas priešo laivas „Saratov“, o „Novočerkaskas“ buvo apgadintas. Taip pat žinoma, kad tada žuvo trys įgulos nariai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(459)
(22)
(437)

Komentarai ()

Susijusios žymos: