„9000 kareivių su artilerija ir dronais.“ Iš fronto traukiasi elitinis dalinys. ISW skelbia, kas nutiko  ()

Elitinio dalinio atitraukimas sukėlė tikrą audrą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-30 „9000 kareivių su artilerija ir dronais.“ Iš fronto traukiasi elitinis dalinys. ISW skelbia, kas nutiko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos ministerija nusprendė iki gruodžio 31 d. išformuoti „DLR vidaus reikalų ministerijos“ kovinį dalinį „Kaskad“.

Kovinis junginys „Kaskad“ buvo sukurtas Donecko Liaudies Respublikoje (DLR) 2017 m. Dabar jis egzistuoja kaip pusiau nepriklausoma nereguliarioji formuotė.

Z-karo korespondentas Romanovas sakė, kad iki šiol „Kaskad“ buvo „geriausiai kovai pasirengęs ir gerai koordinuojamas“ padalinys Donbase. Situaciją išanalizavo ISW analitikai.

Dar gruodžio 27 d. propagandistas Romanovas sakė, kad „Kaskad“ atitraukiamas nuo fronto linijos kartu su ginkluote, įskaitant bepiločius lėktuvus ir 90 artilerijos sistemų. O iš viso „Kaskad“ yra apie 9 000 okupantų.

Jis taip pat tvirtina, kad „Kaskad“ esą ne išformuojamas, o tiesiog pertvarkomas į naują struktūrą, kuri nebus susijusi su „DLR vidaus reikalų ministerija“.

„Vostok“ batalionas, priklausantis „Kaskad“ daliniui, teigė, kad šiuo metu yra visiškai priklausomas nuo Rusijos karinės logistikos. „Kaskad“ išformavimo klausimas pirmą kartą iškilo Kremliui okupavus Donbasą. Tuo pat metu prasidėjo „DLR vidaus reikalų ministerijos“ integracija į Rusijos saugumo pajėgas.

Kitas Rusijos karo korespondentas teigia, kad „Kaskad“ nebereikia, nes dauguma dalinių yra tiesiog nepajėgūs.

 

ISW mano, kad „Kaskad“ išformavimas yra dalis Rusijos gynybos ministerijos ir Kremliaus pastangų formalizuoti nereguliariųjų pajėgų kontrolę. Pačioje 2023 m. pradžioje panašiai atsitiko ir „DLR-LLR“ 1-ojo ir 2-ojo okupantų armijos korpusams.

Rusijos gynybos ministerija galėtų pasiūlyti „Kaskad“ okupantams pasirašyti karines sutartis ir prisijungti prie oficialių DLR dalinių arba pasiūlyti šioms pajėgoms savanoriškos karinės tarnybos sutartį. Tačiau abu scenarijai greičiausiai turės įtakos „Kaskad“ gebėjimui išlaikyti iki formalizavimo buvusią struktūrą ir gali sumažinti jos kovinį veiksmingumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(4)
(39)

Komentarai ()

Susijusios žymos: