Rusų Ch-22 beveik niekada nepasiekia taikinio. Štai kodėl (Foto)  ()

Jos privalėtų turėti branduolinę galvutę, nes raketų tikslumas itin žemas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„BBC News“ vaizdo žurnalistas Dmytro Vlasovas savo „Facebook“ puslapyje paskelbė įrašą apie rusiškas raketas Ch-22 ir jas paleidžiančias Tu-22M3 įgulas. Jis iškėlė hipotezę, aiškinančią kodėl raketos beveik niekada nepasiekia savo tikslo.

„Po tragiško smūgio į namą prie Dniepro 2023 metų sausį reikėjo išsiaiškinti, kokie yra lėktuvai ir raketos, atnešančios sielvartą ir sugriovimus. Kalbėjausi su pilotu ir navigatoriumi, kurie valdė Tu-22M3. Dar 2000-ųjų pradžioje ukrainiečių pilotai skrido į bombardavimo mokymus užsienyje, taip pat mokymus vedė ir Ukrainoje. Koviniai skrydžiai buvo atliekami tik Afganistane, prisidengus sovietų kariuomene.

Raketas Tu-22M3 paleidžia į vadinamuosius vietovės taikinius: lėktuvnešio smogiamąją grupę, didelius karinius ar infrastruktūros objektus. Jos privalėtų turėti branduolinę galvutę, nes jų tikslumas itin žemas.

Šturmanas savo radare mato vištos kiaušinio dydžio Charkivo arba Dniepro miestą. Jis turi surati sąlyginį „kryželį“ – taikinį ir paleisti raketą. Pilotas ir šturmanas iš anksto žino, kur šaudys, ir kad taiklumas beveik niekinis. Todėl bombonešių įgulos yra karo nusikaltėliai.“

Dmitrijaus Vlasovo pašnekovai anksčiau mokėsi ir treniruotes su tomis pačiomis įgulomis atliko Rusijoje. Tačiau dabar jie jau yra priešai.

 

„Yra likę keli eksponatai Poltavos tolimojo nuotolio ir strateginės aviacijos muziejuje – strateginės bombonešių aviacijos atstovai, tarp jų Tu-22M3, Tu-95, Tu-160. Taip, jų buvo daug ir Ukrainoje, dabar visoje šalyje  yra tik 5 muziejiniai lėktuvai. Iš karto pasakysiu, kad dėl šių skerdienų nurašymo ašarų nereikėtų lieti. Reikia pažvelgti to meto žmogaus akimis – atitinkamos karinės doktrinos.“

 

Ekspertų teigimu, visa Tu-22M3 lėktuvų techninė priežiūra turėtų būti atliekama Rusijos Federacijoje. Tai sunkesnė transporto priemonė nei šiuo metu naudojami Su ir MiG.

„Tai yra, šalis vienaip ar kitaip juos nurašytų, tai tik laiko ir išleistų pinigų klausimas. Blogiau, kad tada potencialiam agresoriui atidavėme krūvą lėktuvų ir raketų, o patys neapsirūpinome patikimomis karinėmis technologijomis.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(1)
(35)

Komentarai ()