„Įvažiavo 5 km gilyn į Rusijos teritoriją...“ Čekijos Vampyrai „smogė“ Belgorodui  ()

Rusijos gynybos ministerija skleidžia juokingą versiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oficiali Rusijos gynybos ministerijos versija, kad Rusijos miesto Belgorodo centras buvo apšaudytas „Olha“ ir „Vampire“ raketomis kelia daug abejonių. Apie tai savo tinklaraštyje rašo Ukrainos karo ekspertas Oleksandras Kovalenko.

Jis pažymėjo, kad Ukraina sukūrė didelio tikslumo „Olha“ sviedinius, skirtus naudoti su „Smerch“ daugkartinio paleidimo raketų sistemomis (MLRS). Teoriškai jie galėtų lengvai pasiekti Belgorodą, nes jų smūgio nuotolis yra 120 km (Belgorodas yra maždaug 35 km nuo Ukrainos sienos). Bėda ta, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos jų turi gana ribotą skaičių.

„Mes neturime jų tiek daug, kad šaudytume į kairę ir į dešinę į nešvarias Belgorodo alėjas. Naudoti tokią vertingą amuniciją yra nesąmonė!“ - paaiškino Kovalenko.

Kalbant apie čekų Vampyrus, jų panaudojimas Belgorode atrodo dar labiau beprotiškas. Šio įrenginio sunaikinimo diapazonas neviršija 21 km, tai yra, jis tiesiog negalėjo pasiekti Rusijos miesto iš Ukrainos teritorijos.

„Norėdamas smogti Belgorodui, Vampyras turėjo įvažiuoti bent 5 km gilyn į Rusijos Federacijos teritoriją! O tai juk kažkoks Rusijos kariuomenės diskreditavimas iš pačios Rusijos gynybos ministerijos“, - pažymėjo karo ekspertas.

 

Jis taip pat suabejojo ​​Rusijos gynybos ministerijos pareiškimu, kad visi sviediniai buvo numušti, o į Belgorodo centrą nukrito tik fragmentai. Faktas yra tas, kad MLRS raketų beveik neįmanoma perimti net naudojant šiuolaikines Vakarų oro gynybos sistemas, jau nekalbant apie pasenusias rusiškas.

Kovalenko taip pat pažymėjo, kad filmuotoje medžiagoje iš Belgorodo nesimato raketų greitėjimo blokų. Jei „Olcha“ tikrai būtų buvusi naudota, sprogimo zona būtų išmarginta šiomis detalėmis, tačiau nieko panašaus ten nepastebėta.

„Kantriai laukiau parą, kad galėčiau analizuoti nuotraukas ir vaizdo įrašus iš Belgorodo, ir nė vienoje iš jų nemačiau nė vieno greitėjimo bloko... Bet teoriškai jų turėtų būti dešimtys. Šoigu, Gerasimovai, kur yra greitėjimo blokai?“ – stebėjosi Kovalenko.

 

Jis įsitikinęs, kad Belgorodo puolime nedalyvavo nei „Olha“, nei „Vampire“. Labiau tikėtina versija, jo nuomone, yra ydingas Rusijos oro gynybos darbas. Kyjivas oficialiai laikosi būtent šios versijos. Taip pat verta patikslinti, kad, remiantis oficialiais Rusijos Federacijos duomenimis, Belgorodo atakos metu žuvo 24 žmonės ir per 100 buvo sužeista.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(153)
(9)
(144)

Komentarai ()

Susijusios žymos: