Irano karo laivai - Raudonojoje jūroje. Husiai grasina. Ar bus karas? (Video)  ()

Irano karo laivas „Alborz“ įplaukė į Raudonąją jūrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad Irano karo laivas „Alborz“ įplaukė į Raudonąją jūrą, iškilus įtampai pagrindiniame laivybos maršrute, vykstant atakoms prieš laivus, reaguojant į Izraelio ir „Hamas“ karą.

Irano pusiau oficiali naujienų agentūra „Tasnim“ pirmadienį pranešė, kad laivas į Raudonąją jūrą įplaukė per Bab al Mandabo sąsiaurį, nors tiksliai neaišku, kada.

„Tasnim“ nepateikė išsamios informacijos apie „Alborz“ misiją, tačiau sakė, kad Irano karo laivai atviruose vandenyse veikė, siekdami užtikrinti laivybos kelius, kovoti su piratavimu ir atlikti kitas užduotis nuo 2009 m.

Irano karinio jūrų laivyno darbuotojai budi prie Hormūzo sąsiaurio maždaug į pietus nuo Teherano.

 

„Alvand“ klasės minininkas buvo Irano karinio jūrų laivyno 34-ojo laivyno dalis ir patruliavo Adeno įlankoje, Indijos vandenyno šiaurėje ir Bab Al Mandabo sąsiauryje dar 2015 m., pranešė Irano „Press TV“.

Šios žinios pasirodė, kai „USS Gerald R. Ford“ lėktuvnešio smogiamoji grupė, kuri buvo perkelta į rytinę Viduržemio jūros dalį po mirtinos „Hamas“ invazijos į Izraelį spalio 7 d., grįžta į savo bazę Norfolke.

Lėktuvnešis buvo dislokuotas rytinėje Viduržemio jūros dalyje, kad galėtų būti arčiau Izraelio po spalio 7 d. atakų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(5)
(-3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: