Niekas nepadėjo, Vokietija atėjo. Naujas paramos paketas Ukrainai  (2)

Atnaujintas karinės paramos sąrašas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietija išsiuntė Ukrainai naują karinės pagalbos paketą, į kurį įeina oro gynybos raketos, pėstininkų kovos mašinos, radarai, sunkvežimiai ir kita įranga.

Sausio 4 dieną Vokietijos federalinės vyriausybės svetainėje buvo atnaujintas karinės paramos sąrašas.

Visų pirma, Vokietija Ukrainai tiekė oro gynybos sistemą „Skynex“ su amunicija, raketas oro gynybos sistemai IRIS-T SLM, amuniciją „Leopard 2 A6“ tankams ir beveik 10 000  155 mm artilerijos sviedinių.

Į paketą taip pat įeina dešimt pėstininkų kovos mašinų „Marder“ su amunicija ir atsarginėmis dalimis, du „Wisent 1“ minų valymo tankai ir „Beaver“ tilto klojimo tankas su atsarginėmis dalimis.

Be to, Vokietija Ukrainai suteikė du TRML-4D oro stebėjimo radarus, 3350 kovinių šalmų, 30 dronų aptikimo sistemų ir dešimt antžeminio stebėjimo radarų GO12.

Pagalbos pakete taip pat yra dešimt sunkvežimių „Zetros“, trys 8x8 HX81 vilkikai ir puspriekabė bei 34 transporto priemonės (sunkvežimiai, mikroautobusai, visureigiai).

 

Ukraina taip pat gavo 305 MK 556 automatinius šautuvus, 750 000 šovinių šaunamiesiems ginklams ir daugiau nei 1 000 žieminių kamufliažinių tinklų.

2023 metais Vokietija Ukrainai pervedė apie 5,4 milijardo eurų karinės pagalbos ir įsipareigojo artimiausiais metais teikti apie 10,5 milijardo eurų vertės pagalbos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(332)
(15)
(317)

Komentarai (2)