[ŽT] „Nedavė ginklų ir negydė.“ Garsus samdinys skundžiasi Putinui. Kas nutiko serbams  ()

Rusijos pajėgų samdinys iš Serbijos Dejanas Bericas skundžiasi Putinui, kad su serbų samdiniais Rusijos pajėgose elgiamasi prastai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bericas socialiniuose tinkluose paskelbė kelis vaizdo įrašus, kuriuose skundžiasi, kad Riazanės 119-ojo desantininkų pulko vadovybė serbų samdinius vadina „čigonais“ ir sako nesuprantantys, kodėl jie atvyko. Anot jo, serbams nebuvo suteikti reikiami ginklai, gydymas. Kai jie buvo išsiųsti šturmuoti ukrainiečių pozicijų vos su 2-3 šautuvo dėtuvėmis. Kai serbai atsisakė bėgti į šturmą, jie buvo išvaryti į šaltį, paskelbti karo nusikaltėliais. Vėliau atvykusi kontržvalgyba konstatavo, kad tarp jų yra šnipų ir išdavikų.

„Šįryt atvažiavo karo policija, įėjo į žeminę, šaudė į orą, mušė karius buožėmis, daužė galvas. Bijau dėl šių žmonių gyvybės. 119-ojo pulko vadovybė – organizuoto nusikalstamumo grupuotė“, – sakė Bericas.

 

Jis taip pat paskelbė du vaizdo įrašus, kuriuose užfiksuoti serbų samdiniai, kurie sako, kad tikrai nori kovoti Rusijos pusėje, bet tik kitame dalinyje. „Taip viskas prasidėjo, bet bijau, kad tai baigsis mūsų kovotojų nužudymu“, – pridūrė Bericas.

(40)
(2)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: