„Mad Max“ pabaisa Ukrainoje. Britų karo monstrai nušluoja 90 % rusų taikinių (Video)  ()

Britų savadarbiai ginklai atrodo lyg nužengę iš distopinių „Mad Max“ filmų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antžeminiai paleidimo įrenginiai su ASRAAM raketomis, kuriuos Didžioji Britanija perdavė Ukrainos gynėjams, praktiškai snaikina 90 % savo taikinių. Taip teigiama ataskaitoje, paskelbtoje šalies gynybos ministerijos svetainėje.

Dokumente teigiama, kad ši antžeminė paleidimo priemonė buvo aukštųjų technologijų sprendimo pavyzdys kuriant efektyvius ir nebrangius fronto linijos sprendimus, patenkinančius neatidėliotinus poreikius. Didžiosios Britanijos ministerijoje buvo pastebėta, kad įranga įrodė savo aukštą efektyvumą – kai kurių Rusijos oro taikinių sėkmės rodiklis siekia 90 %.

„Ukrainos operatoriai įvaldė šias sistemas ir paprašė padidinti jų šalies gynybai skirtų raketų skaičių“, – rašoma departamento svetainėje.

Kas žinoma apie ASRAAM paleidimo priemonę

2022 metų vasarą Jungtinė Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos ir gynybos rangovo MBDA komanda pirmą kartą sukūrė oro gynybos sistemas, skirtas ASRAAM raketoms šaudyti iš žemės.

Per keturis mėnesius nuo ASRAAM antžeminio paleidimo projekto pradžios šios oro gynybos sistemos buvo pagamintos ir išbandytos, o Ukrainos įgulos apmokytos jomis naudotis Didžiosios Britanijos teritorijoje, o po to technika buvo perkelta į kovos zoną Ukrainoje. Oro gynybos sistema sumontuota ant „SupaCat“ važiuoklės ir pasirodė esanti ypač efektyvi prieš artimus taikinius.

 

Ant sunkvežimio „SupaCat“ važiuoklės sumontuotas paleidimo įrenginys, kurio pagrindinis elementas yra iš naikintuvo „Eurofighter“ pasiskolinti pilonai, leidžiantys naudoti ASRAAM raketas.

Tai leido sukurti sistemą, kurios nuotolis būtų maždaug iki 20 km.

„Defense Express“ teigimu, ASRAAM naudojama raketa turi aukšto matymo linijos nukreipimo sistemą, kuri padeda užfiksuoti taikinio šiluminį signalą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(102)
(2)
(100)

Komentarai ()