„Apsikabinti ir verkti.“ Z-propagandistai negali sulaikyti keiksmų ir pykčio (Video)  ()

Vyriausiasis Kremliaus karo tinklaraštininkas patvirtino Rusijos nesėkmę ir nusivylimą dėl Ukrainos Dniepro upės placdarmo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos dronų būriai ir tvirti pėstininkai, ginantys strategiškai svarbų Krynkų kaimą, dabar yra atvirų Ukrainos oponentų skundų temos. Pasak jų, nerangus Rusijos kariuomenės sprendimų priėmimas yra didelė problema.

Aukšto rango Kremliaus karinis tinklaraštininkas patvirtino, kad keletą savaičių trukę Maskvos bandymai sunaikinti įsitvirtinusį Kyjivo placdarmą kairiajame Dniepro upės krante žlugo dėl nekvalifikuotų rusų karo vadų ir nekompetentingo mūšio planavimo.

Ukrainos vietinės oro erdvės pranašumas virš Dniepro upės dabar įtvirtinto Krynkų kaimo, esančio daugiausia elitinių Ukrainos jūrų pėstininkų karių laikomo placdarmo centre, ir Maskvos vyriausiojo vado nesugebėjimas spręsti šią problemą lėmė, kad Rusijos kariai tapo pažeidžiami 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę smogiančių dronų būrių ir artilerijos, skundėsi Rusijos karo korespondentų „Telegram“ kanalas „Rybar Z“ sausio 9 d. bendroje viešoje žinutėje.

„Turime įvairiausių problemų. Kai kuriais atvejais padėtis absoliučiai blogėja. Padėtis su oro gynyba Chersono srityje priskiriama kategorijai „apsikabinti ir verkti“, – rašė Rusijos „Rybar Z“.

 

„Pastarąjį pusmetį nacionaliniu valstybės lygmeniu bandome spręsti dronų būrių, raketų ir raketinės artilerijos atakų atrėmimo problemą. Chersono srityje yra įrangos ir išteklių (Rusijos kariuomenei) tai padaryti, tačiau kažkodėl jų skirti neįmanoma dėl įvairių biurokratinių idiotizmų“,  – sakoma paprastai griežtai prokremliško kanalo komentaro dalyje.

Dramatiškai pasikeitus įprastai piktam prieš Kyjivą nukreiptam pasakojimui, „Rybar Z“ ataskaitoje teigiama, kad Ukrainos bepiločių orlaivių operatoriai skraido iš esmės virš rusų galvų, todėl Kyjivo pajėgos gali stebėti praktiškai bet kokią netoliese judančią Rusijos sunkiąją ginkluotę ir net persekioti ir atakuoti atskirus atviroje vietoje pastebėtus Rusijos karius.

 

„Mūsų silpniausia vieta vis dar yra žmogiškasis veiksnys“, – rašė „Rybar Z“. – „Galima kiek tik nori užkimšti fronto linijas įvairiausiais ginklais ir sistemomis, (bet) sunkiau susidoroti su nelanksčiu sprendimų priėmėjų mąstymu.“

„Kol tokių pareigūnų protuose neatsirado supratimas ir suvokimas, kad ugnies paramos planų rengimas naudojantis (PowerPoint) skaidrių sistema ir sprendimų priėmimas tik po kelių dienų netaikomas karo metu, (trūkumo) situacija kartas nuo karto kartosis vėl ir vėl“, – perspėjama ataskaitoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(221)
(6)
(215)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: