Lietuva ir Ukraina susivienys! Prezidentai pasirašė deklaracijas. Ateina naujas etapas  ()

„Ukroboronprom“ pradėjo bendradarbiauti su keturiomis gynybos įmonėmis Lietuvoje, kurios specializuojasi optinių ir elektroninių trukdžių sistemų kūrime.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-11 Lietuva ir Ukraina susivienys! Prezidentai pasirašė deklaracijas. Ateina naujas etapas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie šį bendradarbiavimą „Ukroboronprom“ paskelbė savo „Facebook“ puslapyje.

Bendradarbiavimas su Lietuvos įmonėmis „NT Service“, „Brolis Semiconductors“, „RSI Europe“, DMEXS išplės pajėgumus kuriant gynybos įrangą. Visų pirma, įmonės specializuojasi šautuvų ir termovizorių optinių taikiklių gamyboje, taip pat nuotolinio detonacijos inicijavimo sistemose, elektroninio karo sistemose, komunikacijų įrangoje ir kt. 

„Esu dėkingas Ukrainos prezidentui, prezidento kanceliarijai ir mūsų Strateginių industrijų ministerijai už didelį iš anksto atliktą darbą siekiant susitarimų su naujais Baltijos šalių partneriais“, – sakė „Ukroboronprom“ generalinis direktorius Hermanas Smetaninas.

 

Šis bendradarbiavimas su pirmaujančiomis Lietuvos įmonėmis suteiks geresnes galimybes bendrai plėtrai, kurios tikslas – sukurti įrangą, kuri padėtų Ukrainai laimėti. Be to, tai yra kokybinis šuolis kuriant naują technologiją, kuri taip reikalinga Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms fronto linijose.

Kaip pranešė „Militarnyi“, „Rheinmetall“ ir „Ukroboronprom“ sudarė bendrą įmonę, kuri atliks vakarietiškos įrangos remonto darbus. Kuriant bendrą įmonę pirmiausia siekiama taisyti ir prižiūrėti kovinei parengtą karinę techniką, kurią perdavė Vokietija ir kiti Vakarų partneriai. Be to, ateityje šios įmonės patalpos padės lokalizuoti kai kurių karinės įrangos pavyzdžių gamybą.

 

„Rheinmetall – Ukrainian Defence Industry LLC“ buvo įregistruota 2023 m. spalio 18 d. Ministras Pirmininkas apie tai pranešė per Vokietijos ir Ukrainos verslo forumą Berlyne.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(5)
(75)

Komentarai ()