„Šitos nelieskite! Negirdėjai? Nelieskite!!“ Fronte gali kilti maištas. Ką sulaikė Rusijos saugumas (Video)  (5)

Saugumo pajėgos sulaikė protestuojančią rusę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-15 „Šitos nelieskite! Negirdėjai? Nelieskite!!“ Fronte gali kilti maištas. Ką sulaikė Rusijos saugumas (Video)  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didėjantis mobilizuotųjų žmonų ir motinų protestas tikriausiai pradėjo labai nervinti Kremlių. Sausio 13 d. saugumiečiai Maskvoje sulaikė vieną mitingo dalyvę, išėjusią į piketą prie Nežinomo kareivio kapo.

Filmuotą medžiagą galima rasti „Telegram“ kanale „Ukraine 365“.

Policija sulaikė Mariją Andrejevą, mobilizuotųjų žmonų judėjimo „Put domoj“ dalyvę. Sausio 13 d. ji su bendražygėmis, apsigobusiomis baltais šalikais, išėjo į protestą. Rusė laikė plakatą su užrašu: „Laisvę mobilizuotiems! Sugrąžinkite vyrus ir sūnus!“.

Nepaisant to, kad piketas buvo taikus, saugumo pajėgos Andrejevą sulaikė. Vedant ją prie policijos automobilio, moteris garsiai piktinosi. Ji bandė jiems įrodyti, kad piketą leidžia Rusijos Konstitucija.

„Sulaikoma mobilizuoto vyro žmona, piliečiai! Ar matote? Mūsų vaikinai fronte drasko užpakalius dėl šios valdžios, o jie sulaiko mobilizuoto vyro žmoną!“ - šaukė rusė.

Remiantis Rusijos šaltiniu „SOTAvision“, Andrejeva į skyrių nebuvo nuvežta. Sulaikymo metu prie saugumo pajėgų neva pribėgo vienas kolega, jis šaukė: „Šitos nelieskite! Negirdėjai? Nelieskite!!“. Po to mobilizuoto vyro žmona buvo paleista.

 

Šis incidentas demonstruoja Kremliaus nervingumą dėl šauktinių žmonų ir motinų judėjimo. Rusijos valdžia bijo prieš jas panaudoti jėgą, bijodama, kad fronte kils maištas. Tuo tarpu judėjimas įgauna pagreitį. Jo dalyvės jau pradeda skelbti antikarinius šūkius, reikalaudamos ne tik paleisti artimuosius, bet ir panaikinti mobilizaciją.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(272)
(6)
(266)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: