Akivaizdus nuostolių požymis. Rusija imasi veiksmų  ()

Nors Rusija apie savo nuostolius net nenori kalbėti, yra akivaizdžių požymių, kad jie yra labai dideli. Ar galite patikėti, kad tankų pulkas galėjo būti paskirtas technikos evakavimui?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Forbes“ rašo, kad 2023 metų viduryje Kremlius aplink 70-ąją mechanizuotąją diviziją suformavo naują lauko armiją, apimančią 24-ąjį, 26-ąjį ir 28-ąjį mechanizuotus pulkus, artilerijos brigadą ir 17-ąjį tankų pulką. Rugsėjį naujai suformuota 18-oji kombinuotų ginklų armija buvo dislokuota kairiajame Dnipro krante Chersono srityje, kur susirėmė su 35-ąja Ukrainos jūrų pėstininkų brigada, kuri kirto Dniprą ir įsitvirtino placdarme prie Krynkų.

Jei pasimetėte tuose skaičiuose - nauja rusų 18-oji lauko armija kariauja Krynkuose. Bet keisčiausia tai, kad jai priklausantis 17-asis tankų pulkas yra atsakingas už technikos evakavimą. Ukrainiečiai prie Krynkų sunaikina ir sugadina daug rusų technikos. Tikrų tikriausias tankų pulkas dabar yra atsakingas už bent jau dalinį jos atgavimą.

„17-asis tankų pulkas jau dvi savaites bando evakuoti apgadintus ir nejudančius šarvuočius iš aktyvios kovų zonos prie Krynkų“, – pažymi Ukrainos gynybos strategijų centras.

 

„Faktas, kad visas tankų pulkas su galimai dešimtimis T-90 tankų buvo skirtas evakuacijos užduotims, byloja apie Rusijos nuostolių prie Krynkų mastą“, – rašo „Forbes“.

Ukraina prie Krynkų neturi jokios technikos. Rusija ten per tris mėnesius prarado bent 163 technikos vienetus - greičiausiai, daug daugiau. Dauguma jų buvo sunaikinti dronais. Kai kuriuos jų Rusija gali bandyti suremontuoti ar bent jau panaudoti atsarginėms dalims, todėl labai stengiasi susirinkti tą techniką.

(63)
(3)
(60)

Komentarai ()

Susijusios žymos: