Pristatytas patobulintas „Rautheon XOS2“ egzoskeletas (Video)  (8)

Karinės įrangos gamintojos „Rautheon“ patobulinti jėgos kostiumai „XOS2“ suteikia galimybę be vargo pakelti 70 kilogramų svorį ir prasilaužti pro keturių sluoksnių lentines sienas, tad planuojama, jog jau po 5 metų šios technologijos gerokai praplės kareivių galimybes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sukurti du modeliai – karinėms operacijoms ir sunkumų nešimui. Karinis egzoskeletas susideda iš kojų įtvarų ir jėgos karkaso. Su šiuo kostiumu kareivis galės pakelti sunkią kuprinę, pernešti vandens talpas, kitas atsargas, šovinių dėžes ar tankų sviedinius. Inžinierius Rexas Jamesonas tikina, kad kareivis su jėgos uniforma gali prasibrauti pro tvirtą lentų sieną. Gamintojų teigimu, kareivis su „XOS2“ skeletu gali atlikti dviejų – trijų kariškių darbą. Per pristatymą išbandyti egzoskeletą pasiūlyta Clarkui Greggui, vaidinusiam seriale „Geležinis žmogus“ („Iron Man“). Jis patvirtino, kad „XOS2“ gamintojai labiausiai priartėjo prie kostiumo, kuris buvo pavaizduotas fantastiniame filme. Žinoma, iki visiškos analogijos dar geras kelio galas, tačiau progresas jaučiamas jau ir dabar.

Egzoskeleto „XOS2“ pavadinime yra skaičius 2, nes tai antrasis gaminio pavyzdys - jis naudoja mažiau energijos už pirmąjį.

Tiesa, kol kas dabartinis robotizuotas kostiumas turi būti nuolat prijungtas prie elektros šaltinio. Ateityje jis bus tobulinamas taip, kad galėtų veikti autonomiškai.

Kompanijos viceprezidentas teigė, kad autonominė versija gali atsirasti po 3 – 5 metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)