„Precedento neturintis pažeminimas.“ Maskvai bus šokas. Ką Taivanas paskelbė apie Rusiją  ()

Taivano valdžia pareiškė, kad Rusija tapo Kinijos samdine.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taivano užsienio reikalų ministerija sureagavo į Rusijos užsienio reikalų ministerijos pareiškimą apie praėjusius prezidento rinkimus Taivane. Rusijos ministerija pareiškė, kad Maskva Taivaną laiko neatsiejama žemyninės Kinijos dalimi.

Tačiau Taivanas griežtai reagavo Maskvą menkinančiu tonu, sumažindamas Rusijos statusą iki Pekino „samdinio“ lygio. Pareiškimas, neturintis precedento savo griežtumu diplomatiniu lygmeniu, buvo paskelbtas iškart po rinkimų.

Pareiškime pažymima, kad „Kinijos Respublika (Taivanas) yra suvereni ir nepriklausoma šalis ir nepriklauso Kinijos Liaudies Respublikai. Kinijos Liaudies Respublika niekada nevaldė Taivano nė dienos. Tai yra objektyvus faktas ir status quo. Sausio 13 d. Taivano žmonės išrinko sąžiningą prezidentą“.

„Rusija tapo Kinijos komunistinio režimo samdine ir sąmoningai sekė Kinijos kliedesiais „vienos Kinijos principu“ po mūsų šalies rinkimų“.

 

„Tai ne tik neprisideda prie padėties Taivano sąsiauryje stabilumo, bet ir dar kartą įrodo, kad Kinijos ir Rusijos autoritarizmo susiliejimas kenkia tarptautinei taikai ir taisyklėmis pagrįstai tarptautinei tvarkai“, – pažymima pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(255)
(3)
(252)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()