Kuleba: „Jei baigsis ginklai, kovosime kastuvais. Ant kortos tautos egzistavimas“  ()

D. Kuleba teigė, kad jei Ukraina bus nugalėta, tvarkos atkūrimo pasaulyje kaina bus daug didesnė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba teigė, kad „laikas baigiasi“ dėl JAV Kongreso naujo pagalbos Ukrainai paketo priėmimo. Jis tai pasakė interviu „ABC News“.

Anot jo, didinant pagalbą Ukrainai galima būtų išvengti tiesioginio NATO ir Rusijos susidūrimo, o tada Amerikos kariškiams tektų kautis.

„Kad ir kokia būtų dabar Ukrainos paramos kaina, tvarkos atkūrimo pasaulyje kaina, Ukrainai pralaimėjus, bus daug, daug didesnė“, – sakė D. Kuleba.

Jis pažymėjo, kad Rusijos pergalė pasiųs signalą JAV priešininkams pasaulyje.

„Jei Vakarai nesugebės sustabdyti Rusijos Ukrainoje, kas dar gali sustabdyti kitose pasaulio vietose? Net jei mums pritrūks ginklų, kovosime su kastuvais. Nes čia rizikuojama šios tautos, Ukrainos, egzistavimu“, – sakė miniistras.

  • Sausio 4 dieną Baltieji rūmai pranešė, kad Jungtinėms Valstijoms pritrūko pinigų karinei pagalbai Ukrainai finansuoti, todėl Kongresas turi skubiai patvirtinti naują paramos paketą.
  • Užsienio reikalų ministras D. Kuleba sakė, kad „sausio 8-ąją Senatas grįžta iš atostogų, sausio 9-ąją  Atstovų rūmai ir, neperdedant, bet kurią kitą dieną gali būti priimtas sprendimas“ dėl pinigų Ukrainai.
  • Derybos dėl biudžeto vyksta atskirai nuo kelių milijardų dolerių prašymo iš Baltųjų rūmų pagalbai Ukrainai, Izraeliui ir Taivanui svarstymo.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()