„Jie net nežino kokio dydžio yra jų pačių armija.“ Neįtikėtina, ką atskleidė britų saugumas  ()

Britų žvalgyba teigia, kad Maskva neteisinga vertina savo armijos dydį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskva į karą prieš Ukrainą verbuoja gyventojus iš skurdžių ir kaimiškųjų Rusijos regionų, o Kremliaus propaganda išpučia šiuos skaičius, teigia Jungtinės Karalystės gynybos ministerija.

Anot pranešimo, sausio 11 d. Rusijos Saugumo tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas pareiškė, kad 2023 m. į Rusijos ginkluotąsias pajėgas įstojo 500 000 žmonių. Labai tikėtina, kad šis skaičius buvo gerokai išpūstas.

Britų žvalgyba atskleidė, kad, siekdama įgyvendinti verbavimo tikslus, Rusijos karinė vadovybė leido vidurinių mokyklų absolventams nuo 2023 m. balandžio mėn. pasirašyti sutartis su Rusijos kariuomene. Naujausiais „Mediazona“ ir BBC Rusijos tarnybos duomenimis, per karą žuvo mažiausiai penki 2005 m. gimę rusai.

„Labai tikėtina, kad Rusijos kariuomenės verbavimas karui palaikyti neproporcingai daug dėmesio skyrė skurdžioms ir kaimiškoms Rusijos regionų bendruomenėms“, – pažymi Jungtinės Karalystės gynybos ministerija.

 

Ukrainos gynybos žvalgybos duomenimis, šiuo metu Ukrainos teritorijoje yra 462 000 Rusijos karių. Į šį skaičių įeina 35 000 „Rosgvardijos“, užtikrinančios okupacinį režimą laikinai užgrobtose teritorijose, narių.

Nuo 2024 m. sausio 1 d. šaukimo į kariuomenę amžius Rusijoje padidintas nuo 27 iki 30 metų. Žemutinė riba išlieka nepakitusi, todėl rusai į skubiąją tarnybą gali būti šaukiami sulaukę 18 metų.

Nuo 2024 m. sausio 15 d. Rusijos kariuomenės nuostoliai Ukrainoje pasiekė 370 000 asmenų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(0)
(31)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: